in ,

Novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obratio se medijima: “U ovom gradu više ništa neće bit isto”

22 godine se čekao ovaj trenutak

Novi gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas se obratio medijima i rekao da u ovom gradu više ništa neće bit isto.

„To je princip i postulat od kojeg ikad neću odustati. 22 godine se čekao ovaj trenutak i sanjaju ovaj trenutak. Ovaj san je postao realnost. Svaki dan ćemo provoditi odkluke koje će mijenjati ovaj grad.

Vrata gradske uprave su bila zatvorena, a sad su otvorena i to znači da će sve ladice biti otvorene. Mi smo već pripremili određene odluke koje ćemo donositi. Manji broj savjetnika, službenih auta, samo na promjeni sistematizacije ću svaki mjesec da uštedim 50.000 maraka samo na sistematizaciji.

Spremne su i odluke o transparentnom trošenju. Sav višak auta će biti rasprodat a novac biti usmjeren u bitne stvari. Mi nećemo ispitivati samo posljednje 4 godine, već sve. Ravizija će biti jako bitna, ali me neće usporavati.

Danas cijena poštenja ljudi koji su ovdje radili dolazi na naplatu. Tim za reviziju će biti do kraja godine formiran“, rekao je Stanivuković.

Nakon toga ovo je predstavio svoj tim.

„Vladimir Grujić biće zvanično šef kabineta. Tanja Vukomanović, šef tima za komunikacije. Bojan Kresojević će biti moja desna ruka i on je bio najbolji student, master ekonomije. To će biti pokretačka snaga i izvor novih ideja.

Željko Travar je neko ko ima iskustva i ko će me savjetovati iz oblasti pravnih pitanja. Za sve one koji pitaju gdje je konkurs, moram da kažem da moj kabinet biram saradnike za koje znam da imaju hrabrost i odvažnost da sprovedu sve ove stvari a za sve druge će biti konkursi.

Što se tiče Jelene Trivić ona će imati važnu, ali neplaćenu ulogu. To je naš dogovor i vidjećemo kako će se zvati ta pozicija, ali će raditi na ekonomiji i finansijama“, rekao je Stanivuković.

On se osvrnuo i na primopredaju dužnosti i sastanak sa bivšim gradonačelnikom Igorom Radojičićem.

„Primopredaja je bila ljudska i dostojanstvena. Ja sam tražio određene stvari i većinu sam dobio. Nisam dobio izvještaj o novozaposlenim, ali to nismo još dobili.

Otvorio sam mnoge bitne stvari koje ću ja morati rješavati. Na papiru puiše da je ostalo 21 milion KM i vidjećemo kad uđemo da li je to tako“, rekao je Stanivuković.

Kabinet Milorada Dodika pisao Ambasadi Ukrajine: “Ikona se ne nalazi niti na jednoj listi zaštićenog, izgubljenog ili otuđenog kulturnog blaga niti jedne zemlje”

SAMO U BIH Ukrao autobus s parkinga, vozao se s njim i vratio ga na isto mjesto