in , ,

SITUACIJA JE UPRAVO POSTALA PAKLENA Turska je izgleda napala Armeniju

Armensko ministarstvo odbrane tvrdi da je turski avion ušao 60 km duboko na teritoriju Armenije

Armensko ministarstvo obrane objavilo je da je turski borbeni avion F-16 navodno srušio armenski borbeni avion SU-25. Avion je, tvrde, srušen u armenskom zračnom prostoru.

– Danas, počevši od 10:30, borbeni avioni F-16 turske avijacije poletjeli su iz zračne luke Gyanja u Azerbejdžanu i osiguravali su azerbejdžanske avione SU-25 i bombardere Bayraktare UAV turske proizvodnje iz azerbejdžanske zračn luke Dalyar u armenskim naseljima i Kopnene divizije oružanih snaga smještene u regijama Vardenis, Mets Masrik i Sotk u regiji Vardenis u Armeniji.

U gore spomenutom razdoblju naše zrakoplovstvo pružalo je zračnu podršku jedinicama protuzračne odbrane armenskih oružanih snaga. Tokom svoje misije i zračnih borbi, borbeni avion turskog zrakoplovstva F-16 oborio je mlazNJAK SU-25 armenskog vazduhoplovstva u armenskom zračnom prostoru, navode iz Ministarstva odbrane Armenije.

Armensko ministarstvo odbrane tvrdi da je turski avion ušao 60 km duboko na teritoriju Armenije.

Ako je informacija o turskom rušenju armenskom F-16 istinita, to znači da se Turska otvoreno uključila u vojni sukob Armenije i Azarbejdžana, što bi dramatično destabiliziralo regiju.

Zvanično saopćenje Pinka: Crno se piše Adiju Bebaniću

GORE DRUŠTVENE MREŽE Moja prva ljubav sada svetom hara, postala je kraljica trotoara