in ,

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo predmet zbog afere “Ikona”

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zaprimilo je informaciju od ministrice Ministarstva vanjskih poslova BiH, Bisere Turković

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zaprimilo je informaciju od ministrice Ministarstva vanjskih poslova BiH, Bisere Turković, u kojoj se navodi da je ministarstvo zaprimilo notu veleposlanstva Ukrajine.

“Diplomatska nota Tužilaštvu Bosne i Hercegovine nije dostavljena. Formiran je predmet, te će se izvršiti provjere”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

BiH se suočava se s novim diplomatskim skandalom nakon posjeta ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova. Ambasada Ukrajine u Bosni i Hercegovini uputila je Ministarstvu vanjskih poslova BiH notu u kojoj mole za pružanje detaljne informacije o porijeklu ikone iz Luganska, koju je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poklonio ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu. Ambasada Ukrajine smatra kako je to pružanje podrške agresivnoj politici Ruske Federacije.

Vojin Mijatović: “Čedo u stilu srbijanske varalice izbacuje laž o dogovoru Bakira i Željka sa BH blokom

ŽELJKO KOMŠIĆ SE OPASNO RAZLJUTIO, TENZIJE U PREDSJEDNIŠTVU BIH “Pozivam gospodina Dodika da javnosti konačno otkrije ko mu je dao ukradenu ikonu!”