in ,

VELIKA TRAGEDIJA Isplivali detalji strašne nesreće u kojoj su poginuli Nijemci!

U trenutku nesreće grupa turista putovala je u grad Funchal. Bili su smješteni u obližnjem hotelu

Dvadeset i devet osoba poginulo je u teškoj autobuskoj nesreći na portugalskom otoku Madeira. Iako se sinoć govorilo o 28 mrtvih, tokom noći umrla je još jedna osoba.
Od ukupnog broja poginulih, 28 su bili njemački turisti. Jedna osoba je Portugalac. Poginulo je 18 žena i 11 muškaraca, piše lokalni portal cmjornal.

Povrijeđeno je 27 osoba, većinom Nijemaca. Povrijeđeni su i vozač autobusa te turistički vodič, a koji su Portugalci.

Podsjetimo, autobus u kojem je bilo 57 osoba sletio je s ceste kod grada Canico na portugalskom otoku Madeira. Do nesreće je došlo sinoć u 18:30 po lokalnom vremenu. Autobus je sletio s ceste u naseljenom mjestu, prevrnuo se i zaustavio tik uz prve kuće.

Još uvijek nije poznat tačan uzrok nesreće. U trenutku nesreće grupa turista putovala je u grad Funchal. Bili su smješteni u obližnjem hotelu.

Odmah nakon dojave o nesreći na mjesto događaja uputio se velik broj vatrogasaca, policajaca i djelatnika hitne pomoći kako bi se spasili preživjeli. Cijelo područje je satima bilo blokirano, a nedaleko od aerodroma u Funchalu čak je, zbog velikog broja mrtvih, napravljena privremena mrtvačnica.

Kasno u noći počelo je uklanjanje ostataka autobusa. Nakon što je podignut, spasioci su uz pomoć reflektora dobro pretražili cijelo područje da ne bi ispod autobusa bilo još žrtava.

Ovih šest smptoma NI SLUČAJNO nemojte ignorisati, oni su znak OZBILJNE bolesti

Jeste li se ikada zapitali šta znači kada zuje uši? OPASNIJE je nego što mislite!