in

ZA OVU BOLEST NEMA LIJEKA U APOTECI! Ali možete ga sami napraviti i izliječiti se, ovo su recepti iz davnina

Hipotenzija ili nizak krvni pritisak često se manifestuje kada se osobe naglo podignu iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Pogledajte šta pomaže u regulisanju niskog krvnog pritiska.

To je ustvari, neadekvatan protok krvi u srce, mozak i druge vitalne organe.
Hronično snižen tlak ili primarna hipotenzija nema konkretno utvrđen uzrok, a sekundarna hipotenzija se javlja kao posljedica neke druge bolesti.

Sibirski žen-šen se savjetuje mladim osobama i smatra se za blažu varijantu. Žen-šen korejski ili kineski je jači i preporučuje se starijim osobama, kod vrlo iscrpljenog organizma i veoma niskog pritiska.

Bosiljak

Stari recept iz davnina kaže da žvakanje do šest listova bosiljka trajno povećava krvni pritisak. Listovi su veoma bogati kalijumom, magnezijumom i vitaminom C što efikasno djeluje na regulaciju pritiska. Ima snažan uticaj i na nivo holesterola zbog sastojka eugenol koji je antioksidant.


Recept: napraviti ekstrakt soka od 10-15 listića bosiljka. Dodati jednu kašičicu meds u njega i ovaj sok piti svakog dana na prazan stomak.

Bademovo mlijeko

Recept: staviti 5-6 badema u vodu da odstoje tokom noći. Drugi jutro ih izlupati dok se ne napravi kremasta smjesa a zatim se skuhaju. Ovaj nalitak piti svaki dan.

Jodirana sol

Jedite nešto slaniju hranu, jer sol vezuje vodu u organizmu. Preporučuje se jodirana jer jod stimuliše cirkulaciju i podstiče proizvodnju hormona štitne žlijezde koji djeluju stimulativno.

Sok od mrkve

U kombinaciji sa malo meda, sok od mrkve je odličan napitak za liječenje niskog toaka. Piti dva puta dnevno, ujutro i navečer.

Limunov sok

Efikasan je u liječenju visokog kao i niskog tlaka , naročito kada dođe do dehidratacije. U takvim slučajevima popije se malo limunovog soka pomiješanig sa malo soli i malo šećera.

RASTU TENZIJE IZMEĐU SRBIJE I CRNE GORE Drama na aerodromu u Beogradu, Vučić uzvratio udarac Đukanoviću

Pare nisu problem: Sarajlija iskeširao 300.000 KM za ovce?