in ,

Bosanci i Hercegovci u Austriji na nogama!

Fanaticosi
Fanaticosi

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u vrlo povoljnoj situaciji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Nakon teškog starta i potpuno raspada sistema u Rukometnom savezu, stvari su legle i sada sve zavisi od nas samih. Slijedi finiš ciklusa i pravi spektakl u Austriji.

Važna obavijest za Bosance i Hercegovce u Salzburgu

BiH je na tabeli trenutno drugoplasirana, ali slijedi meč sa Španijom koja je apsolutni favorit dok će Austrijanci gostovati Finskoj, također kao veliki favorit. Kada se sve to poklopi, dobićemo majstoricu u kojoj ćemo direktno odlučivati o vlastitoj koži.

Već je objavljen termin utakmice u Beču. Igraće se 17. juna u 20.25 časova u dvorani Albert Schultz Eishalle (Attemsgasse 1, 1220). O ulaznicama još uvijek nemamo informacije, ali nema sumnje da će tribine biti obojene u plavo-žute boje naše reprezentacije.

Dvorana prima oko 7.000 gledaca i radi se o modernom multifunkcionalnom objektu. Iz nje bi Zmajevi mogli krenuti put novog nastupa na velikom takmičenju. Ne sumnjamo da će tako i biti jer prema prvim informacijama, u Beču i ostalim austrijskim gradovima vlada nezapamćen interes za ovaj meč. Svi znaju koliko je važan i svi žele bodriti Zmajeve.

Podsjećanja radi, rukometna reprezentacija BiH je poražena rezultatom 22:23 protiv Austrije na domaćem terenu u okviru drugog kola grupe 3 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj. To znači da u gostima moramo slaviti sa dva gola viška da bismo išli u Hrvatsku. Uz ogromnu podršku kakvu će Bosanci i Hercegovci u Austriji pružiti Zmajevima, niko nema pravo sumnjati u uspjeh.

Dvorana u Beču
Dvorana u Beču

Admir Salkić nakon objave statusa: Iznenađen sam

Druženje Bošnjaka u Hamiltonu

Veliki i najvažniji dan za Bošnjake u Kanadi