Tokić i Bećirević

BOŠNJAČKI POKRET ŽESTOKO NAPAO BEĆIROVIĆA Pristao je na antibosansku politiku Nikšićevog SDP-a

Posljednje Vijesti

Povodom objavljene kandidature Denisa Bećirovića za funkciju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH ispred SDP-a, reagovao je Bošnjački pokret, a istakli su kako je Bećirović pristao na isforsirane podjele bošnjačkog biračkog tijela na lijeve, desne i centar te da se stavio na uslugu Nerminu Nikšiću, koji u RS-u vodi otvorenu antibosansku politiku.

“Denis Bećirović je mogao biti dobar kandidat za člana Predsjedništva BiH, ali činjenica da se kandiduje kao eksponent Nikšić-Lagumdžijnog SDP-a i da se pojavljuje kao još jedan kandidat tzv. ljevice i to u vrijeme kada Željko Komšić vodi žestoku izbornu bitku već mjesecima sa jednim od najvećih dušmana BiH, Draganom Čovićem, značajno umanjuje kredibiltet njegove kandidature“, smatraju u Bošnjačkom pokretu.

„Prije više od šest mjeseci sam počeo razgovore sa Denisom o prijedlogu da se kandiduje, ali ne kao kandidat Partije već svih patriota i da se javno distancira od vještački isforsirane podjele bošnjačkog biračkog tijela na lijeve, desne i centar. Najmanje desetak smo razgovora imali, ali on nije prihvatio našu argumentaciju iz meni ni do danas poznatih razloga. To je velika šteta. Današnja kandidatura Denisa Bećirovića, pogotovo nakon obrazloženja Nermina Nikšića više djeluje kao projekat spasavanja SDP-a nego bošnjačkog naroda i BiH od namjera velikosrpske i velikohrvatske politike“, kazao je predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić.

„SDP danas u manjem bh. entitetu vodi otvoreno antibosansku politiku, prihvatanja 9.januara Dana početka genocida kao dan koji treba slaviti, a za svog potpredsjednika ima izvjesnog Aćimovića Vučićevog pulena iz Beograda kome je glavni problem u BiH navodni bošnjački radikalizam koji se može savladati uz pomoć mudre politike Vučića, neposrednog učesnika opsade Sarajeva kao četnickog dobrovoljca”, zaključio je Tokić.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.