in ,

Crnogorski mitropolit iskreno i otvoreno: Svaki kamen u Srebrenici svjedok je genocida

Crnogorski mitropolit
Crnogorski mitropolit

To je bio zločinački juriš na Bosnu kakvu znamo, Bosnu dobrih ljudi, nezavisno od njihove vjere. Zato se mi poklanjamo nevinim žrtvama koje su stradale da bi se Bosna razgradila, istakao je prošle godine u pismu mitropolit crnogorski obraćajući se žrtvama genocida u Srebrenici.

Prekrasna Bosanka Esma Voloder proglašena za Miss Australije

Poglavar crnogorske pravoslavne crkve mitropolit i vladika Mihailo, koji je ranije posjetio Memorijalni centar u Potočarima, obratio se pismom u kojem je rekao da je cilj genocida bio razgrađivanje Bosne.

Vladika Mihailo je istaknuo težinu zločina nad nedužnim Srebreničanima samo zato što su se rodili pod znakom polumjeseca.

“Svi koji se na ovom prostoru osjećamo ljudima nosimo to breme zla na svojim plećima i molimo se Svevišnjem da se više nikada ne ponovi takav genocid kakav savremeni svijet nije vidio od Drugog svjetskog rata. Tragove tog užasa, nedostojnog svakog bića koji se smatra čovjekom, moramo učiniti javnim cijelom svijetu, a onima koji ga poriču moramo poručiti da svaki kamen, svaka stopa zemlje u Srebrenici svjedoče o zlu koje se dogodilo. To je bio zločinački juriš na Bosnu kakvu znamo, Bosnu dobrih ljudi, nezavisno od njihove vjere. Zato se mi poklanjamo nevinim žrtvama koje su stradale da bi se Bosna razgradila”, istakao je u pismu.

Potočari simboliziraju odnos svjetske civilizacije prema zločinu genocida koji neće dozvoliti da se genocid ponovi i Bosna razgradi po mjeri zločinaca koji su genocid osmislili, dodao je vladika Mihailo.

“Ja vam u svoje lično ime i u ime crnogorske pravoslavne crkve poručujem da budete dostojanstveni u svom bolu za vašim najmilijima, a zločince će Gospod nagraditi prema zaslugama. Vaše je da u ime ljudskosti oprostite, ali nikad ne zaboravite”, poručio je na kraju pisma koje je objavljeno prošle godine, ali ga vrijedi ponoviti u ovim danima sjećanja na žrtve genocida.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Prirodne ljepote BiH

Ovaj fantastični video je dokaz da je Bosna i Hercegovina najljepša zemlja na svijetu

Parlament BiH

Osniva se nova stranka u BiH, donosimo detalje