Horor u BiH: Unuk ubio djeda na stravičan način, policija šokirana jezivim prizorima koje je zatekla!

Horor u BiH: Unuk ubio djeda na stravičan način, policija šokirana jezivim prizorima koje je zatekla!

Općinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv dvadesetogodišnjeg Malika Ahmetovića, zbog sumnje da je krajem prošle godine ubio svog djeda Kasima Kasimovića (77) u njegovom stanu u Zenici.

–  Čekaju se eventualni prigovori na potvrđenu optužnicu, nakon čega će se optuženi izjasniti”, kazali su iz Općinskog suda.

Jezivi detalji ovog slučaja potresli su javnost. Naime, problematičnog Malika izdržavao upravo njegov djed. Ahmetović se najprije posvađao s djedom, a svemu je kumovao alkohol…

“Nemoj, sine…”

– Nakon što je popio veću količinu alkohola, osumnjičeni je ušao u verbalni sukob s djedom koji je bio u poluležećem položaju na kauču. Kad je djed vidio da mu prilazi sa sjekirom u ruci, plačnim glasom zamolio ga je: ‘Nemoj, sine’, dižući ruke u predjelu lica i štiteći glavu”, navodi se u optužnici.

Iako ga je djed molio da prestane, Ahmetović je nastavio snažno zamahivati sjekirom prema njemu, a zadao mu najmanje jedanaest udaraca u predjelu vrata, lijeve ruke, lijevog ramena, nadlaktice, podlaktice i predjela lijeve šake.

Prekrio djedovo tijelo zastavom BiH

Kasimović je preminuo zbog traumatskog razaranja glave i moždanog tkiva. Posebno uznemirujući su dodatni detalji iz optužnice, a teško je zaista shvatiti da ovakvi monstrumi žive među nama.

– Tako je, boraveći u istoj prostoriji s djedovim mrtvim tijelom, pio alkohol i gledao televiziju sve do 25. decembra, kada je uhapšen dolaskom policije po dojavi komšije da se iz stana širi smrad – piše u optužnici Općinskog suda.

Inače, Ahmetović je otprije poznat zeničkoj policiji s obzirom na to da je nedavno pokušao opljačkati trgovinu. Njemu je 26. marta produžen pritvor još najmanje dva mjeseca.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.