Jasmila Žbanić predložila da se zbog korone sve zatvori, ali onda je uslijedio odgovor kakav će dugo pamtiti

Događaji

Jasmila Žbanić na svom Facebook profilu osvrnula se na trenutnu epidemiološku situaciju u BiH.

Vladi Kantona Sarajevo, Vladi Federacije: hitno zatvorite sve kafane, kina, pozorišta, džamije, crkve, škole, sportske aktivnosti. Zabranite sve predizborne skupove i sva okupljanja ! Odgodite izbore do 15. decembra. Krizni štabe – sigurnije smo se osjećali s četnicima oko Sarajeva nego s vama koji upravljate našim životima.

Ljekari su na izdisaju, medicinske sestre nemaju više snage, ljudi umiru!

Uvedite mjere Njemačke, Francuske, Austrije. Hitno zatvorite sve mjesec dana! Vaša neprofesionalnost i kukavičluk nas ubija!!!

Dragi moji, ne odgovaram više na FB komentare jer nemam vremena. Pokušala sam imati razgovor sa ljudima i sa kojima se ne slažem, ali nisam vidjele argumente – nego samo vijeđanja i nipodaštavanje. Sretno nam svima – napisala je Jasmila.

Brojni njeni pratioci su je podržali, ali ima i onih koji su joj žestoko odgovorili.

Evo ja predlažem da Jasmila Žbanić samu sebe zaključa u svoj stan i to ne na mjesec dana, nego na pet godina… Austrija je za svoj lockdown izdvojila 10 milijardi eura pomoći. Za samozaposlene građane vlada Austrije je izdvojila pet milijardi eura. Vlada FBiH za pomoć privredi je dala 92 miliona KM. Za pomoć samozaposlenima, među kojima su i mnoge Jasmiline kolege umjetnici, vlast u BiH nije dala ni jedan fening, niti ima namjeru dati. Vlasti u ovoj zemlji još uvijek isplaćuju minimalce za mjesec mart i april. Neka Jasmila svim građanima BiH isplati plate i plati račune za mjesec dana i mirna Bosna – odgovorio joj je jedan Sarajlija.

Leave your vote