in ,

Mirko Šarović više neće biti ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH: Ovaj čovjek će ga zamijeniti!

Milorad Dodik, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) kazao je da očekuje konačno formiranje Vijeća ministara BiH do 23. decembra, te da je ova stranka već izabrala imena koja će zauzeti ministarske funkcije.

Kako je indirektno potvrdio, Mirko Šarović više neće obnašati ministarsku poziciju.

“Što se tiče SNSD-a, osim predsjedavajućeg, za ministra za ekonomske odnose i vanjsku trgovinu ići će Staša Košarac, a za ministra za saobraćaj i veze ići će gospodin Vojin Mitrović”, rekao je Dodik u Banja Luci.

Kazao je kako Zoran Tegeltija obavlja konsultacije sa drugim političkim partijama u vezi sa konstituisanjem Savjeta.

Iz Socijalističke partije saopšteno je već kako su spremni da predlože kandidata za jednog ministra u Savjetu, kao i zamjenika ministra bezbjednosti.

“U svakom slučaju ostala mjesta biće popunjena u skladu sa dogovorom sa našim koalicionim partnerima”, riječi su Milorada Dodika.

Sinoć su predstavnici SNSD-a i HDZ-a, a potom i SP-a imali sastanak sa mandatarom za Savjet ministara Zoranom Tegeltijom. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH objavio je na svom Twitter profilu da će kandidate za ministre u Savjetu dostaviti u ponedjeljak.

Milorad Dodik izrazio je nadu da će i ostali dostaviti prijedlog kandidata za ministre kako bi konačno formiranje Vijeća ministara BiH bilo moguće do 23. decembra.

Dara Bubamara odgovorila na komentare: Evo, popila sam sokić, sjela u novi Mercedes i krenula po sina u privatnu školu

Ovo se nikad u historiji nije desilo: Naučnici u panici, ugroženo je 45 miliona ljudi