Policija Sarajevo

NEZAPAMĆEN HAOS U SARAJEVU Poluslijepi starac ranio MLADIĆA (17) koji mu je polomio kukuruz!

Vijesti

Hilmo Hodžić (70) uhapšen je nakon što je u sarajevskom naselju Sokolje hicem iz puške ranio A. Ć. (17) u nogu.

Povrijeđeni maloljetnik zbrinut je u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, gdje su ljekari konstatirali da je zadobio teške tjelesne povrede u predjelu lijeve natkoljenice te je zadržan na daljnjem liječenju.

Pozvao policiju

Hilmina supruga Šeća Hodžić (69) jučer je u kući u ulici Zaima Imamovića očekivala supruga uplašena zbog preksinoćnjih dešavanja. Hodajući uz pomoć štapa, kaže da ni Hilmo sa zdravljem nije ništa bolji.

Nju i Hilmu već duže vrijeme provocira grupa mladih, koji im od početka ramazana iz obijesti lupaju nogama po garaži i lome ogradu, uništavaju povrće u bašti. U ponedjeljak nakon teravije, kaže Šeća, bilo je najgore – piše Avaz.

Šeća Hodžić: Dedo ne vidi na jedno oko, nije ni gledao gdje puca
Šeća Hodžić: Dedo ne vidi na jedno oko, nije ni gledao gdje puca 

– Došao nam je jedan na kapiju, viče: “Dedo, dedo”, i provocira. Mi se okupili ovdje, u bašti ispred kuće. Napadaju nas stalno, ne daju živjeti, a otkako je počeo ramazan, postalo je još gore. Kad je jedan povikao: “Dedo, dedo, lome ti kukuruze”, dedo ode po pušku i poviče: “Sad ću pucati!” Dedo ne vidi na jedno oko, nije ni gledao gdje puca. Nismo ni znali da je jedan pogođen – ispričala nam je Šeća.

Prema njenim riječima, grupa se odmah razbježala, a Hilmo je pozvao policiju. Bili su na uviđaju jučer do 3.30 sati, Hilmi nisu dali da makne i na kraju su ga odveli.

Nema dozvolu

– Dede mi još nema, kako ću ja sama, bojim se da će opet napasti. Cijelu noć sam pila “leksilij”, policajac me stalno pitao: “Nano, hoćeš da pozovem Hitnu?” Ne znam šta će biti s dedom. Tu je pušku nabavio nakon rata. Ovo malo krompira i kukuruza zasadim da imam kad mi unuk dođe, a oni mi to posjekoše – govori Šeća dok pokazuje stepenište susjedne kuće, gdje su mladići pobacali sadnice kukuruza.

Hilmo Hodžić priveden je zbog sumnje da je počinio krivična djela izazivanje opće opasnosti, nanošenje teške povrede i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Prema riječima Šeće, nije imao dozvolu za pušku.

Hodža ih izbacio iz džamije

Šeća Hodžić i njen djever kažu da se mladići iz Sokolja i Zabrđa, njih 15, okupljaju svake noći te da i drugim komšijama prave probleme, lome voćke i razbijaju prozore.

– Najviše su napadali mene i dedu, valjda zato što smo stari. Policija valjda zna ko su, ovo se više ne da izdržati – kaže Šeća, dok njen djever priča da je i hodža istu grupu jednom izbacio iz džamije, jer su pravili probleme.

Preživjeli patnje logora

Šeća nam je ispričala da su ona i Hilmo živjeli u Rogatici, odakle su početkom rata odvedeni u logor. Hilmo je u logoru proveo dvije i po godine, a Šeća 18 dana, a njihov sin, koji je tada imao 18 godina, u logoru je proveo devet mjeseci. Poslije rata su došli u Sarajevo, gdje su sami izgradili kući u Sokolju. Sin joj živi u Finskoj, a ima i kćerku, koja stanuje u Vogošći.

Leave your vote

1 razmišljanje na “NEZAPAMĆEN HAOS U SARAJEVU Poluslijepi starac ranio MLADIĆA (17) koji mu je polomio kukuruz!

  1. Tu nejma komentara :
    Zasto je dedo kriv ako brani imovinu a bice procesuiran kao ubica
    Ma narode na noge i istjerat lug iz guzice vlasti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.