Objavljena je razočaravajuća vremenska prognoza za april…

Nevrijeme

Stiže pad temperatura, a početak sedmice obilježit će promjenjivo vrijeme uzrokovano prolaskom hladnog fronta, saopćeno je u srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Padavine se očekuju u vidu kiše u nižim predjelima, a susnježica i snijeg iznad 700 metara nadmorske visine. Od 27. do 31. marta prognozira se sunčano i suho vrijeme.
Početkom mjeseca aprila izgledna je promjena vremena sa intenzivnijim padavinama na zapadu, jugozapadu i u centralnim predjelima Bosne, saopćeno je.

”Jutarnje temperature u periodu od 25. do 27. marta u Bosni se očekuju od -2 do 3, u Hercegovini od 1 do 6 stepeni, dok će dnevne u Bosni imati vrijednosti od 4 do 9, u Hercegovini od 8 do 14 °C. Intenzivniji osjet hladnoće uslovit će umjeren vjetar sjevernog smjera.

U periodu od 28. marta do 09. aprila prognoziraju se ujednačene temperature, jutarnje u Bosni od -1 do 4, u Hercegovini 4 do 9, a dnevne u Bosni 9 do 14, u Hercegovini 11 do 16 °C”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.