OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA JUGOSLAVIJE Šta se nalazilo u kovčegu na Titovoj sahrani?

Posljednje

Šta se zapravo nalazi u kovčegu koji je bio izložen u sadašnjoj zgradi Skupštine Srbije i prekriven zastavom Jugoslavije sa petokrakom?!

Doživotni predsjednik SFRJ Josip Broz Tito sahranjen je na veliki srpski praznik. Kao i sve iz njegovog života, ni sahrana maršala nije mogla da prođe bez tajni i misterija.
Najveća tajna bila je šta se zapravo nalazi u kovčegu koji je bio izložen u sadašnjoj zgradi Skupštine Srbije i prekriven zastavom Jugoslavije sa petokrakom?!

Čitavu misteriju oko sahrane koja je okupila najveći broj svjetskih državnika i kada na jednom mjestu otvorio je svojevremeno dr. Obren Đorđević nekadašnji načelnik SDB Srbije.

On tada iznio da tijelo Josipa Broza Tita nije nikada bilo u kovčegu, već da se tamo nalazio pijesak.

– Kada je Josip Broz Tito umro, pojedini članovi Predsedništva SFRJ, pre svega Stevan Doronjski i Stane Dolanc, želeli su da ga balsamuju i stave u mauzolej, kakav ima Lenjin na Crvenom trgu. Titovo telo, međutim bilo je puno raznih lekova, pa je počelo prerano da se raspada i širi oko sebe neugodan miris. Iz medicinskih i higijenskih razloga, pre svega Dolanc, Mikulić i Doronjski odlučili su da se sahrana izvrši bez njegovog tela. U kovčegu koji je bio izložen u Saveznoj Skupštini, nalazio se pesak – rekao je ranije za srpske medije Đorđević.
Naravno, i danas se mnogi pitaju da li je Josip Broz Tito zaista sahranjen u Kući cvijeća, zašto nema petokrake na mermernoj ploči i mnoga druga pitanja koja su plod raznih teorija zavjera ili ipak ne.

Leave your vote