Poplave usred ljeta nose sve pred sobom, mnogo smrtno stradalih, cijela država je pod vodom!

Najmanje 14 osoba je poginulo, a 13 se vode kao nestale u poplavama koje su u Rusiji pogodile sibirsku Irkutsku oblast, javio je danas TASS, pozivajući se na izvore lokalnih službi za vanredne situacije.

Kako se navodi, 191 osoba je smještena u bolnicu, među kojima 38-ero djece.

Više od 2.500 ljudi je evakuirano iz pogođenih oblasti, a među nestalima je i jedno dijete.
Poplavljeno je više od 6.600 kuća u kojima je nastanjeno više od 32.000 ljudi, a pogođena su 83 naselja u šest oblasti. Nivo vode u rijeci Iyi porastao je sedam metara iznad kritične oznake.

Ruska državna kompanija “Roskosmos”, koja sarađuje sa Ministarstvom za vanredne situacije i vrši informacionu podršku resora, objavila je satelitske snimke poplava u Irkutskoj oblasti.

Nekoliko kosmičkih aparata fotografiralo je region pogođen poplavama, a fotografije su poslate u Nacionalni centar za upravljanje u kriznim situacijama Ministarstva za vanredne situacije, prenosi Sputnik.

Poplave na području Irkutska regije počele su krajem juna nakon obilnih kiša. Vanredno stanje proglašeno je u područjima pogođenim poplavama. U nedjelju navečer ruski predsjednik Vladimir Putin održao je sastanak u gradu Bratsku o stanju na poplavljenim područjima, prenosi TASS.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.