Porodica i navijači šokirani: Procurile morbidne fotografije preminulog Emiliana Sale iz mrtvačnice!

Porodica preminulog fudbalera Emiliana Sale, navijači i fudbalska javnost šokirani su fotografijom koja kruži društvenim mrežama, a na kojoj je preminuli sportista u mrtvačnici.

Kako prenose strani mediji, policija je pokrenula istragu kako bi otkrila na koji način su se fotografije iz mrtvačnice u Bornmutu našle na internetu.
Jedan od detektiva rekao je Sunday Mirroru:

– Zgroženi smo što se neko usudio da uradi ovako nešto. Ovo je jako težak momenat za Salinu porodicu i oni ne bi trebalo da dožive dodatni bol zbog sramnog čina koji je neko prouzrokovao.

Sporne fotografije, momentalno su uklonjene, a policija će otkriti ko stoji iza svega.

Da podsjetimo, Emiliano Sala je nestao 22. januara, nakon leta privatnim malim avionom preko Lamanša, i to nakon što je završen njegov rekordni transfer iz Nanta u Cardiff za 17 miliona eura.

Poslije više od dvije sedmice potrage za njim, privatna kompanija, koja je plaćena da nastavi potragu, nakon što je zvanična policija prestala s tim poslije tri dana, utvrđeno je da je tijelo Emiliana Sale na dnu mora u avionu i ono je ubrzo izvučeno iz olupine, a potom je u njegovom rodnom mjestu u Argentini obavljena i sahrana.