in , , ,

Saobraćajni kolaps u Sarajevu, policija otkrila neočekivane podatke: “U kratkom periodu prijavljeno nam je 10 do 15 nesreća”

Poziv MUP-a KS vozačima na dodatni oprez

U kasnim popodnevnim satima u Sarajevu je evidentiran veliki broj saobraćajnih nesreća usljed loših vremenskih uvjeta i ledene kiše koja pada u dijelovima bosanskohercegovačke prijestolnice.

Potvrđeno je to iz sarajevske policije uz naglasak da je u vrlo kratkom vremenskon periodu prijavljeno između 10 i 15 udesa.

”Uglavnom se radi o udesima s materijalnom štetom usljed teških uvjeta na cesti”, kratko su kazali iz MUP-a uz poziv vozačima na dodatni oprez .

Kako je potvrđeno iz BIHAMK-a , na planinskom prevoju Komar na putu Travnik-Donji Vakuf, kao i u pojedinim dijelovima Sarajeva pada ledena kiša, zbog čega vozače na ovim lokacijama pozivamo na maksimalan oprez.

S obzirom na to da meteorolozi za večeras i sutra (03.12.) najavljuju pojavu ledene kiše na području zapadne Bosne, što će svakako otežati i usporiti saobraćanje u ovom dijelu BiH, preporuka je da se vožnja u ovom području, večeras i sutra svede na minimum.

Foto: Večernji.hr

Vrlo neobičan meteorološki fenomen u Hrvatskoj, stručnjaci objasnili šta se zapravo dešava

Hana Hadžiavdagić-Tabaković završila u bolnici, poslala je emotivnu poruku fanovima!