STRAVA I UŽAS U BRAZILU Poginulo najmanje 10 fudbalera Flamenga, država u šoku

Vatra je članove mlade selekcije brazilskog velikana uhvatila na spavanju u trening-kampu u Rio de Janeiru. Šestorica igrača i četiri zaposlenika su preminula, a još trojica su ozlijeđena. Još se ne zna uzrok požara

Desetorica članova brazilskog velikana Flamenga poginula su u požaru koji je izbio u trening-kampu u Rio de Janeiru u petak rano ujutro. Među poginulima su šestorica mladih igrača i četiri zaposlenika kluba.

Trojica igrača su ozlijeđena, a O Globo javlja da su prevezeni u bolnicu Lourenço Jorge. Riječ je o Emanoelu Gomesu (14) koji je u Rio stigao prije tri godine iz Fortaleze, Franciscu Diogu (15) i Jonathanu Cruzu Venturi (15). Jonathan je u najtežem stanju, opečeno mu je 40 posto tijela.

Požar je izbio u petak u 5:10 ujutro po lokalnom vremenu dok su igrači od 14 do 17 godina spavali u klupskom kampu Ninho de Urubu, a vatrogasci su ga ugasili tek dva sata i 20 minuta kasnije.

Uzrok još nije poznat, a lokalni mediji javljaju kako je pristup mjestu otežan zbog nevremena koje je pogodilo taj dio grada u srijedu navečer. Ne zna se je li ono povezano s izbijanjem požara.

Trening-centar u Ninho de Urubuu proširen je prije samo dva mjeseca.

Flamengo je peterostruki prvak Brazila na seniorskoj razini i aktualni viceprvak, a za njega je od 2014. do 2015. igrao bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva. Osim nogometne, ima i košarkašku, odbojkašku, veslačku i plivačku sekciju.