in ,

Težak lančani sudar kod Vranduka, BIHAMK je upravo uputio važno upozorenje vozačima!

Zbog saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva teretna i dva putnička vozila bio je obustavljen saobraćaj na dionici M-17 Zenica-Žepče (na dionici Jelina-Vranduk).

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su kazali da na svu sreću nije bilo povrijeđenih osoba.
Nakon završenog uviđaja saobraćaj je pušten u promet.

Vozila do 7,5 tona saobraćaju obilaznicom kroz naselja Banlozi i Tetovo.

Nakon završenog uviđaja, normalizirano je saobraćanje na dionici M-17 Zenica – Žepče (Jelina – Vranduk).

Pretežno mokar kolovoz i povećana opasnost od odrona zemlje ili kamenja karakterišu saobraćajnu situaciju u BiH.

Vozače na svim dionicama pozivamo na pojačan oprez i savjetujemo da vožnju prilagode uslovima na putu, navode iz BiHAMK-a.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.
Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-17 Konjic-Jablanica, M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Poznat identitet osobe iz Bihaća koja je platila 100.000 KM za ubistvo njegovog brata i bratića

Dodik potpuno izgubio živce: Ono što je poručio Trumpu imaće dalekosežne posljedice