U SDP-u bijesni zbog skupa SDA: Bakire, nemoj više! S Dodikom ste opljačkali sve građane BiH!

Vijesti

SDP je odmah nakon današnjeg skupa SDA u Zetri uputio nikad žešće saopćenje zbog, kako je navedeno, poruka upućenih SDP-u u govoru Bakira Izetbegovića.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Povodom “ukazanja SDP-a” u govoru Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, na propalom skupu njegove stranke u Zetri, želimo mu poručiti da više nikada i nigdje ne dovodi u pitanje opredjeljenje SDP i njegovih ljudi na građenju države BiH.

Nije SDP, već Bakir i SDA u trodecenijskoj koaliciji sa HDZ. Za razliku od SDA i Bakira, mi, u SDP-u, svakim danom jačamo upravo u područjima BiH, koja su on i SDA proglasili teritorijom HDZ.

Nije SDP, već su Bakir i SDA sa Dodikom i SNSD usvojili akcize i tako do temelja opljačkali sve građane BiH.

Nije SDP, već Bakir i SDA sa Dodikom i SNSD usvojio kapitulantski mehanizam koordinacije, kojim su isključiva ovlaštenja države BiH data entitetima i kantonima.

Za razliku od SDA i Bakira, mi, u SDP-u, svakim danom imamo sve više članova na teriroriji BiH, koja je prema Bakiru i SDA isključivo teritorija SNSD.

To i jeste najveća civilizacijska razlika između SDP i SDA. Mi želimo BiH u njenim AVNOJ-evskim granicima. Mi želimo zemlju u kojoj će svi građani biti ravnopravni na svakom dijelu njene teritorije.

Mi ne želimo SDA privatnu državicu kakvu Bakir i SDA žele izgraditi.

Zato poručujemo i Bakiru i SDA, prestanite više braniti BiH, jer otkako je vi branite, države je sve manje, a građana rođenih u BiH će vrlo brzo biti više van BiH, nego u BiH.

To je najvidljiviji rezultat politike Bakira i SDA”, naveli su iz SDP-a.

Podsjetimo, danas je u Olimpijskom dvorani Zetra u Sarajevu održan programski skup SDA gdje su pred nekoliko hiljada simpatizera te stranke govorili Bakir Izetbegović, Denis Zvizdić, Fadil Novalić i Bego Gutić.

Leave your vote

1 razmišljanje na “U SDP-u bijesni zbog skupa SDA: Bakire, nemoj više! S Dodikom ste opljačkali sve građane BiH!

  1. BILISTE NAVLASTI POZNAMOVAS DOBRO ŠTASTE UČINILI OD NARODA INJIHOVOG AGRO KOMERCA PO CAZINU BIHAĆU DALJE DA NEPRIČASE TO NI BAKIR NI DODIK NEBI NEHVALITESE OSJETIJO VASJE NAROD VIBI SAMO UBRZALI RASELJENJE ANI ONI 0 NEVREDE PAMETNOG ZAOVAJ NAROD NEVIDI PRED SOBOM ALI IMA VREMENA PANEK NASJEDE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.