Video: Dodik se obrukao u Beogradu, svi mu se smijali

Vijesti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je napravio veliku grešku što se ne bi smjelo desiti velikom, kako se predstavlja, hrišćaninu i Srbinu.

Da li je u pitanju zaborav ili možda nije nikada ni znao, jer da je bio upoznat ne bi danas Dodik ispao veliki neznalica i kazao da se gradi Hram na Vračaru, “na mjestu gdje je pogubljen Sveti Sava”, prenosi Faktor.

Dodik očito ne zna historijsku činjenicu da je Sveti Sava preminuo prirodnim putem i to u Bugarskoj, gdje je bio i sahranjen u manastiru Svetih četrdeset mučenika u Velikom Trnovu.

Sveti Sava je umro u “gradu bugarskih careva“, kako su tada zvali Veliko Trnovo, 14. januara 1236. godine po starom kalendaru.

Iz grobnice manastira Svetih četrdeset mučenika 6. maja 1237. godine njegov bratanac, kralj Vladislav, prenio je mošti Svetog Save i pohranio ih u manastiru Mileševa u Srbiji.

Mošti Svetog Save su bile u Mileševi, sve dok ih Sinan-paša nije odatle oteo, odnio u Beograd i spalio ih na brdu Vračar 27. aprila 1594. Poslije oslobođenja od Turaka na Vračaru je podignut hram posvećen Svetom Savi, u znak sjećanja i zahvalnosti za sve ono što je Sveti Sava uradio za svoj narod i crkvu.

Na tom mjestu danas je nastao najveći hram na Balkanu, posvećen Svetom Savi.

Leave your vote

1 razmišljanje na “Video: Dodik se obrukao u Beogradu, svi mu se smijali

  1. Haha bitno je njemu zgrnut i pare a njega zaboli za Svetim savom i za tradicijom … kako cam nije jasno sve ove godine cccc

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.