in

Zabranjena ljubav Srbina i Bošnjakinje u Francuskoj: Ne osjećam se najbolje zbog svega

Nijednog trenutka se ne dvoumi da se vjenča sa njom, ali sve planove i dogovore ostavlja za poslije suđenja.

Biće svadve sa lijepom Bosankom – najavlljuje D. J. (20), Srbin iz Bezansona, rodom iz Prokupllja, čiju su djevojku S. (17), porijeklom iz Travnika, iz muslimanske porodice, roditelji, stric i strina, maltretirali, tukli i šišali, jer nisu htjeli da se uda za hrišćanina.

Ljubavna priča koju su na okrutan način željeli da prekinu djevojčini otac i majka izazvala je burne reakcije u Francuskoj i našem regionu. Dok vinovnike čeka suđenje, D. J. je otvorio dušu, piše Blic.

– Ne osjećam se baš dobro, zbog cijele situacije koja se dogodila. Sa djevojkom sam u kontaktu. Čujemo se redovno telefonom, ali ne možemo da se vidimo dok se ne završi suđenje. Ona se polako oporavlja od svega što joj se dogodilo. Sada je dobro i na sigurnom je, to je najvažnije – kaže D. J.

Otkriva i šta bi sada najviše želio.

– Da vidim svoju djevojku, ništa drugo – kaže.

Nijednog trenutka se ne dvoumi i kada odgovara na pitanje da li ostaje pri namjeri da se vjenča sa njom.

– Sve ovo što se desilo, dogodilo se baš zbog svadbe. I normalno je da će svadbe da bude! I ona i ja to želimo – navodi.

Otkriva da je sa S. najprije bio u tajnoj vezi.

– Nije znala ni moja familija, ni njena. Poslije određenog vremena, odlučio sam da kažem prvo svojima, Oni su je prihvatili i nisu imali ništa protiv. Odlučili smo da razgovaramo i sa njenima – kaže D. J.

Rekli su mu, kaže, da nemaju ništa protiv njega, već protiv toga što je ona uradila.

Sve se zakomplikovalo kada su spomenuli svadbu

– Pošto su nam se porodice družile, nisu mogli da odbiju našu vezu. Prihvatili su je, ali su nam određivali vrijeme izlaska na pola sata, sat. I dok smo se držali za ruke, uvijek bi nas čudno gledali. Problem je nastao kada su čuli da planiramo svadbu. Tada su nam zabranili svaki kontakt. Odlučili smo da odemo od kuće na nekoliko dana, da bi se oni pomirili s tim da im budem zet. Ali ni to nije vrijedilo – dodaje on.

Njihove porodice, koje žive u istoj zgradi, prije toga su se, kaže, slagale i bile u dobrim odnosima, sve do onog dana kada su čuli za svadbu. Objasnio je i šta se sve događalo u stanu roditelja njegove djevojke.

– Prije nego što smo došli, rekli su nam da su se pomirili s tim da im budem zet. Bili smo presretni – tvrdi D. J. i ističe da je do eskalacije došlo kada su se poslije nekoliko dana odsustva vratili u Bezanson.

– Pozvali su nas na kafu. Otišli smo kod njih u goste, kao što je red. Ništa nam nije bilo sumnjivo. Prvo je izgledalo sve normalno, a onda je nastao haos. Govorili su da ne mogu da im budem zet jer sam Srbin hrišćanske vjere i da mi nismo jedno za drugo. Počeli su da je tuku, ja sam pružao otpor, a u jednom trenutku moja majka mi je rekla da pozovem policiju i odmah sam izašao da to uradim – tvrdi on.

Zaljubio se čim je došao

Djevojka S. se iz Travnika, prema informacijama iz suda, s porodicom u Francusku doselila u januaru 2018. godine. D. J. ističe da on u ovoj zemlji živi nešto kraće od godinu dana. Po zanimanju je, inače, vodoinstalater.

Ne zna gdje će živjeti

Zasad D. J. ne zna da li će ostati da žive u Francuskoj. O tome će, kaže, odlučiti zajedno. Poslije svega, zahvalan je svima koji su u ogromnom broju stali uz njih.

– U ovoj situaciji to mnogo znači, i meni i njoj. Hvala svima koji su stali u našu odbranu, hvala svima na podršci – kaže on.

Prvačić TV reporterki dijelio lekcije: Stavi masku na nos, odmakni se zbog korone

Nedžmin Ambešković pristupio u SDA, pa mu BH Telecom izgleda odmah dao para