in ,

Zaražena djevojka iz BiH ispričala koje muke trpi zbog koronavirusa: Koža jako boli, smeta ti i majica dok ležiš

“Prvo sam osjetila baš jak umor, jednostavno nisam mogla uz stepenice odjednom, ali sam pripisivala problemom sa štitnom, onda je krenula temperatura 37 par dana, pa 37.5, i nije spadala od paracetamola ni od brufena, pa 38 i jake baš, baš jake glavobolje po cijeli dan i cijelu noć”, ispričala je za portal Buka mlada Banjalučanka koja je zaražena koronavirusom.

Njen identitet je poznat redakciji pomenutog portala.

Nakon toga, nastavlja dalje u svojoj priči, dolaze i drugi simptomi.

“Jak bol kože na dodir, jednostavno toliko neugodan da ti smeta i majica i kad ležiš, sve. I onda potpuni gubitak čula mirisa i okusa. Probadanja kad dišeš i opšta iscrpljenost jer to traje danima” kaže nam ona.

Odlučila se na testiranje na COVID nakon što je pet dana bila i svojevrsnoj samoizolaciji i kada je vidjela da simptomi ne prolaze. Prvi PCR test je odmah pokazao pozitivnost na prisustvo virusa korona.

Nije uopšte sigurna gdje se zarazila.

“Pa mogla sam bilo gdje, iako ja baš nigdje nisam išla jer već imam zdravstvenih problema i jednostavno nisam htjela da se izlažem” .

Ona se trenutno nalazi u kući po preporuci doktora koji joj je uzimao bris.

“Dali su mi sumamed da se ne razvije bakteriološka infekcija i ako se ne budem dobro osjećala, odnosno ako dođe do pogoršanja imam broj i da im javim, kako bi me smjestili u bolnicu” rekla nam je ova Banjalučanka.

Ona za kraj poručuje da je virus itekako prisutan i da kaže kako ne treba vjerovati u priče o tome kako je korona “obična gripa i prehlada”.

Hrvatska donijela zvaničnu odluku o ukidanju 14-dnevne izolacije za građane BiH

DRAMATIČNA VIJEST IZ VELIKE KOMPANIJE Zbog koronavirusa otkaze će dobiti hiljade radnika