in

BALKAN ZAPREPAŠTEN ‘Gnijezdo je bilo golemo’: Staricu je ubolo čak 40 stršljenova!

Starici ni 40 uboda nije moglo ništa – izvan je životne opasnosti!

Anu Dragicu Stričević (81) napao je roj opasnih kukaca. U bolnici je u Kninu i život joj nije ugrožen. Vatrogasci i ljekari morali su uzeti pčelarsku opremu kako bi je spasili – pišu 24 sata.

Doručkovala je s nama, popili smo kavu i onda je otišla do svoje kuće. U jednom trenutku sam začula jauke: ‘Upomoć! Što je ovo?!’.

Tako nam je napad stršljenova na Anu Dragicu Stričević (81) opisala njena komšinica, teta Danica.

– Dok sam prešla tih pedesetak metara, nisam je više čula, a ispred kuće su bili rojevi tih stršljena. Povukla sam se i rekla suprugu da nazove Hitnu i vatrogasce. Bila sam uvjerena da je već gotova – šokirano kroz suze priča Danica. Baku Anu su u subotu oko 10.30 izboli stršljenovi.

Zapovjednik DVD-a Vrlika Ante Tarle stigao je prvi sa svojom ekipom do dvije osamljene kuće na području Otišića, kao i doktor Louis Ghassan iz Doma zdravlja Vrlika.

– To gnijezdo stršljenova je bilo golemo, gotovo kao kotač od auta, a njih na stotine. Srećom su nam javili što se događa pa smo posudili mrežasta pokrivala od lokalnih pčelara, inače bismo i mi bili nemoćni. A žena je valjda išla na katu otvoriti prozor i škure, a gnijezdo je bilo odmah iza stakla – kazao je Tarle.

– Medicinska sestra i ja smo čekali u autu da i mi stavimo tu zaštitnu odjeću. Ženu smo zatekli u spavaćoj sobi, jaukala je, a imala je sigurno 30-40 uboda na leđima, prsima, rukama, pa čak i glavi. Odmah smo joj dali terapiju, antiupalnu i antialergijsku. Morali smo brzo otići – kaže dr. Ghassan, Sirijac koji je još 1982. godine u Splitu upisao medicinu. Prebačena je u kninsku bolnicu na daljnju opservaciju, gdje je i zadržana.

Iz Opće i veteranske bolnice “Hrvatski ponos” u Kninu, su potvrdili da je baka Ana bolje, nije životno ugrožena te je smještena na interni odjel.

Objava djevojke iz Sarajeva potresla BiH: Nisam sponzoruša, ali ne želim da mi momak radi u Bingu za 500 maraka!

Piramida u Visokom

Semir Osmanagić otkrio sve: Zašto je važno otkriće misterioznog kristala na piramidi u Visokom!