Bosanski mafijaš uhapšen u Njemačkoj

Posljednje Vijesti

Tuzlanski mafijaš Amir Avdić i član grupe Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac pobjegao je iz Kazneno-popravnog zavoda „Miljacka“ u Sarajevu.

Od izvora iz ovog zatvora saznajemo da se Avdić nije vratio na izdržavanje kazne nakon izlaska za vikend, jer je već bio na putu za Njemačku. Međutim, njegov bijeg je kratko trajao, jer je veoma brzo lociran i uhapšen u ovoj zemlji. Trenutno se čeka njegovo izručenje.

Na Audi Q7 Damira Mehića Bibija ispaljeno 56 metakaNa Audi Q7 Damira Mehića Bibija ispaljeno 56 metaka

Povećana kazna

Avdić je u žižu javnosti dospio 2008. godine zbog žestokog mafijaškog obračuna u kojem je život izgubio Jasenko Hajdarhodžić. Do pucnjave je došlo ispred preduzeća „Gaz auto“ u Tuzli 7. decembra 2008. godine. Hajdarhodžić je zadobio smrtonosne povrede dok je bio teže povrijeđen i kriminalac Damir Mehić zvani Bibi. Nakon pucnjave, Avdić se dao u bijeg. I tada se krio u Njemačkoj, ali je uhvaćen i deportiran u našu zemlju.

Kantonalni sud u Tuzli osudio ga je na devet godina zatvora, a kasnije mu je Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine povećao kaznu na 12 godina. Prvo je ležao u KPZ-u Tuzla, potom je prebačen u bihaćki zatvor pa u KPZ Mostar, KPZ Orašje i na kraju je završio u sarajevskom zatvoru.

Kemal Selimović tokom suđenja u Kantonalnom sudu TuzlaKemal Selimović tokom suđenja u Kantonalnom sudu Tuzla

Umro u bolnici

U ovom predmetu bili su osuđeni i Kemal Selimović i to na 20 godina zatvora, te Irfan Smajić, koji je sporazumno priznao krivicu pa je dobio 25 mjeseci zatvora.

Tada se tragalo za još dvije osobe koje su sa Selimovićem, Smajićem i Avdićem, navodno, bile u Ford Orionu iz kojeg je pucano na Mehićev Audi Q7 koji je bio u društvu s ubijenim Hajdarhodžićem. Selimović je pucao iz automatske puške, a Smajić i Avdić iz pištolja. U rafalnoj paljbi ispaljeno je najmanje 56 metaka. Mehić je pokušao pucati na napadače. Hajdarhodžić je sedam dana nakon obračuna podlegao u UKC Tuzla. Tada je bio lakše povrijeđeni i čuvar u „Gaz autu“ Faik Čakišić.

Avdić drugi put pobjegao u Njemačku

Avdić drugi put pobjegao u Njemačku

Izmijenjena optužnica

Damir Mehić zvani Bibi je s prijateljima noć prije obračuna pretukao Kemala Selimovića, koji je radio za Mirsu Švicarca. U prvobitnoj optužnici navedeno je da su u Ford Orionu, iz kojeg je pucano na Mehićev džip, bili Mersed Hadžić i Amir Avdić, ali je kasnije Tužilaštvo izmijenilo optužnicu – prenosi Avaz.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.