in ,

Da li se razgovaralo o Zvizdiću? Bakir Izetbegović odgovara: “Stvara se nervoza, vrijeme je da stanu teške riječi!”

Izetbegović je kazao da su turbulencije unutar stranke posljedica rezultata izbora u nekim mjestima

Kanimo uspostaviti dijagnozu stanja do narednog kolegija, krajem iduće sedmice planiramo sjednicu Predsjedništva i donijeti odluke. Vidjeti gdje se radilo dobro, gdje ne, kazao je danas nakon sjednice Kolegija SDA lider ove stranke Bakir Izetbegović.

Na pitanje da li se pričalo o odnosu sa Zvizdićem, kazao je:

“Tražio sam da se bez gospodina Zvizdića ne ulazi u dubinu i suštinu stvari. Nije se moglo izbjeći, ali to nije temeljito razmatrano. Mislim da su porodični razlozi u pitanju”, dodao je.

“Bilo bi odgovora, palo je teških riječi. MIslim da je vrijeme da stanu te teške riječi, da dalje ne rasklimavamo strukturu stranke i da ne zbunjujemo naše pripadnike stranke i članove”.

Izetbegović je kazao da su turbulencije unutar stranke posljedica rezultata izbora u nekim mjestima – prenosi N1.

“Stvara se nervoza, u Sarajevu smo imali vrlo loš rezultat. Stvara se nervoza i traže krivci i ne smijemo dozvoliti da to naruši strukturu stranke. Moramo vidjeti šta su razlozi što nismo uspjeli u Sarajevu, a jesmo u Vogošći ili nismo u Zenici a jesmo u Visokom. Odgovori nisu jednostavni, neki su u rukovodstvu, neki objektivni”.

Urnebesni Zoran Kesić ismijavao dešavanja u BiH: “Kako ste pobogu uopšte dozvolili da vam se desi Milorad Dodik?”

Valentin Inzko za austrijske medije: “Imaju rok od šest mjeseci, sljedeći cilj je zabrana putovanja za Dodika u zemlje EU!”