in ,

Donacija vrijedna 100.000 maraka: “Neizmjerno hvala HIFA-i i porodici Ahmetlić za veliku pomoć koju nam pružaju”

Ovogodišnji tešanjski privredni sajam, pored ostalog, obilježila je i donacija vrijedna 100 hiljada maraka koju je Općoj bolnici Tešanj uručila kompanija Hifa d.o.o., odnosno porodica Ahmetlić.

“Ovdje se radi o specijalnom sanitetskom vozilu, takozvani reanimobil koji je neophodan za transport najteže povrijeđenih i oboljelih pacijenata, a koji zahtijevaju reanimaciju i održavanje njihovih vitalnih funkcija za vrijeme transporta”, ističe direktor tešanjske Opće bolnice, dr. Hasan Škiljo.

Pored standardne opreme vozilo je opremljeno i sa najsavremenijim medicinskim aparatima: defibliratorom, transportnim respiratorom, EKG, oksigenatorom, te posjeduje vakuum aspirator, puls oksimetar, savremena sredstva za imobilizaciju i tako dalje.

Vozilo je takve veličine da omogućava komotan rad medicinskog osoblja u pružanju pomoći pacijentu za vrijeme transporta.

“Naša osnovna obaveza kao privrednika je i pomoć i rad za dobrobit društvene zajednice u kojoj živimo. Naša porodica ulaže svoju dobronamjernost i koristan rad za dobrobit ljudi sa kojima živimo”, ističe Izudin Ahmetlić, vlasnik grupacije Hifa Oil, te dodaje da je ovo jedna od više uručenih donacija Hife.

Kako je najavio planiran je i nastavak podržavanja tešanjskog zdravstva kroz ovakve projekte

“U ime kolektiva Opće bolnice Tešanj, kao i u svoje ime, a posebno u ime pacijenata, odnosno potencijalnih korisnika ovog vozila neizmjerno hvala Hifi i porodici Ahmetlić za ovu vrijednu donaciju. Ako transport ovim vozilom spasi i jedan ljudski život, donacija će u cjelosti ispuniti svoju svrhu”, rekao je dr. Škiljo.

NIKAKO NIJE DOBRO Šest poruka koje vam tijelo šalje pojačanim znojenjem

HOROR U GLAVNOM GRADU Krvavi pir masovnog ubice: Iživljavao se nad žrtvama, pa njihova tijela bacio u septičku jamu…