Influencerima posao propada: “Ne dobivamo uopće ponude”

Zabava

Brojne industrije pogođene su pandemijom koronavirusa, s velikim brojem ljudi koji su ostali bez posla.

No iako su neke od stradalih industrija očigledne – restorani, barovi, putovanja, sport, kockanje, kina, maloprodaja, proizvođači automobila, teretane – pokazalo se da i influenceri gube većinu, ako ne i sav svoj prihod.

Nekoliko takvih zvijezda društvenih mreža, koje se oslanjaju na partnerstva s brendovima kako bi financirale svoj raskošni životni stil, sad svjedoče sve manjem broju ponuda. I dok i dalje objavljuju glamurozne fotografije kako bi zabavili sljedbenike, otkrili su da sad sve moraju raditi sami, dok su se prije o njima brinuli profesionalci, prenosi Daily Mail.

Tri influencerice otkrile su za TMZ ovaj tjedan kako su se njihove lukrativne karijere drastično srozale otkako se virus počeo širiti.

Abigail Ratchford jedna je od njih. Ona ima 9 miliona pratitelja na Instagramu. Zarađivala je oko 500 hiljada dolara godišnje od sponzoriranih objava, no čini se da će taj broj dosta pasti 2020.
https://www.instagram.com/abigailratchford/?utm_source=ig_embed
Iako još uvijek ima neke dogovorene poslove, njezina posljednja sponzorirana objava bila je 18. februara. Požalila se i kako ne može više naručiti make-up artiste, stiliste i profesionalne fotografe da joj pomognu s fotografijama, već sve mora raditi sama. To uključuje i kratku snimku u bikiniju s Louis Vuitton maskom.
https://www.instagram.com/abigailratchford/?utm_source=ig_embed
Ella Rose, koja ima 811 hiljada pratitelja na Instagramu i dijete s NFL igračem Julianom Edelmanom, rekla je za TMZ da nije dobila nikakve upite za sponzorirane objave ovaj tjedan. Obično ih je dobivala barem nekoliko dnevno.
Ella, koja živi u Los Angelesu, također ne može zvati fotografe, već sve mora raditi sama.

Još jedna popularna influencerica koja je željela ostati anonimna rekla je sajtu da nekoliko brendova želi čekati april za pregovaranje o ugovorima. Neki brendovi s kojima je imala dogovorene suradnje tražili su od nje da ih još ne objavljuje, a kaže da je to jer su proizvodi napravljeni u Kini.

Desiree Schlotz također se požalila da je ostala bez posla, ali i na kašnjenje plaćanja firmi s kojima je već odradila ugovor. Požalila se i kako je teško stvarati sadržaj bez mogućnosti izlaska iz kuće.

Najviše su pandemijom pogođeni travel influenceri. Alyssa Ramos jedna je od njih, iako kaže da se ne boji virusa. “Ne bojim se dobivanja virusa… više me brinu haos i histerija koju stvara”, rekla je 12. marta te čak istaknula kako su letovi jeftini.

Leave your vote