in ,

Iz berlinske bolnice potvrđeno: Aleksej Navaljni je otrovan!

Ishod liječenja ostaje nesiguran, a naknadne posljedice, naročito u kontekstu živčanog sistema, u ovom trenutku ne mogu biti isključene.

Berlinska bolnica “Charite”, u kojoj je smješten ruski opoziconi vođa Aleksej Navaljni, potvrdila je da je glavni protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina – otrovan.

– Klinički rezultati testiranja ukazuju na to da je Navaljni otrovan – stoji u saopćenju berlinske bolnice koju je objavio jedan od urednika “Deutsche Wella” Ričard Voker (Richard Walker).

– Ljekarski tim je pacijenta nakon dovođenja detaljno pregledao. Klinička slika ukazuje na trovanje supstancom inhibitorom kolinosteraze – navodi se u saopćenju.

Navaljni je i dalje u induciranoj komi. Njegovo stanje je ozbiljno, ali život mu trenutno nije u neposrednoj opasnosti, stoji u saopćenju.

Ishod liječenja ostaje nesiguran, a naknadne posljedice, naročito u kontekstu živčanog sistema, u ovom trenutku ne mogu biti isključene. Ljekari su u bliskoj komunikaciji sa suprugom pacijenta. U dogovoru s njom je odlučeno kako je javno očitovanje “Charitea” o zdravstvenom stanju Navaljnog potrebno.

Šta će reći u Hagu: Ove sedmice je ročište zločincu Ratku Mladiću

INZ objavio smjernice za učenike, studente, roditelje, osoblje škola i fakulteta