in

Nešto bizarnije danas još niste pročitali: Glasali za mrtvog gradonačelnika, pa otišli do groba da mu čestitaju pobjedu

Građani rumunskog gradića Deveselu toliko su voljeli i poštovali svog gradonačelnika Iona Alimana koji je 17. septembra umro od korona virusa da su na nedjeljnim lokalnim izborima glasali za njega uprkos njegovoj smrti, prenijeli su danas lokalni mediji.

Pokojni Aliman (57) na glasanju je u nedjelju dobio 1.057 glasova od ukupno 1.600. Okupljeni su poslije glasanja otišli na grob svog omiljenog gradonačelnika kako bi “proslavili njegovu pobjedu”.

“Otišli smo na groblje da mu čestitamo”, navela je jedna mještanka koja je na Facevooku prenijela fotografiju na kojoj nekoliko desetina osoba drže upaljene svijeće.

Građani Deveselua na jugu Rumunije su već ranije izazvali medijsku pažnju zbog “rata” jednog mještanina i komande američkog protiv-raketnog štita koji je svečano inaugurisan 2016. godine.

Stado od 250 ovaca Dumitrua Bleže postalo je prijetnja za bezbjednost vojne lokacije jer su ovce pasle travu u blizini zbog čega se redovno aktivirao alarm upozorenja.

Prije nego što je svoje stado odveo negdje drugdje na pašu, Bleža je tražio obeštećenje od 18.000 eura, ali je sud 2018. odbacio njegov zahtjev.

(Kurir.rs)

HAOS U BOLNICI Izudarao kolegu ljekara, jer nije htio da liječi “preko veze”

Želio da se riješi žene, izmislio da ima koronu i pobjegao s ljubavnicom