in

O Trumpu brine oko 7 hiljada ljudi: Evo kako izgleda njegov luksuzni bolnički apartman

Ovo je prvi put u 39 godina da je aktuelni predsjednik SAD-a hospitaliziran u medicinskom centru u Marylandu

Donald Trump, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država nakon što je hospitalizovan u vojnu bolnicu Walter Reed oglasio se na društvenim mrežama.

Naime, on je uputio poruku putem njegovog zvaničnog Twitter profila da je dobro.

– Ide dobro, mislim. Hvala svima. Volim vas, objavio je Trump.

O njemu će u bolnici u Marylandu brinuti 7.000 pripadnika medicinskog osoblja, uključujući neke od najcjenjenijih ljekara u SAD-u, piše Daily Mail.

Trump boravi u predsjedničkom apartmanu, luksuzno opremljenom odjelu u jednoj od 88 zgrada uglednog medicinskog centra. Na odjelu 71 predsjednički apartman jedna je od šest soba rezerviranih za visoke dužnosnike američke vojske i Bijele kuće.

Apartman je specijalno opremljen uređajima za sigurnost i komunikacijskom opremom, rekla je admiralica Connie Mariano, lična doktorica predsjednika Georgea H. W. Busha i Billa Clintona.

U sklopu medicinskog centra “Walter Reed” također je i Institut za istraživanje SIlver Spring, gdje naučnici rade na razvoju vakcine i liječenju infektivnih bolesti poput covida-19.

image

Apartman je specijalno opremljen uređajima za sigurnost i komunikacijskom opremom / Izvor: USA Today

Predsjedničko krilo sadrži trpezariju s kristalnim lusterom, radni sto samo nekoliko koraka od bolničkog kreveta te sobe opremljene sofama predviđene za prijem posjetitelja. Predsjedniku su na raspolaganju kuhinja i konferencijska soba. Uz sve to apartman je opremljen vrhunskom tehnologijom, kako bi američki predsjednik mogao nesmetano obavljati predsjedničke dužnosti. Na fotografijama iz 2007. prikazana je unutrašnjost predsjedničkog apartmana, a ne zna se je li u međuvremenu prostor preuređen.

Ovo je prvi put u 39 godina da je aktuelni predsjednik SAD-a hospitaliziran u medicinskom centru u Marylandu. U Walter Reedu zadnji se liječio Ronald Reagan nakon što je teško ranjem prilikom atentata na njega 30. marta 1981. godine.

(Oslobođenje.ba)

Zapečaćeni svadbeni saloni zbog nepoštivanja mjera

ZEMLJA STARACA I SIROTINJE Za pola godine 1019 djece manje!