in

Sandra Rešić progovorila na godišnjicu smrti folk pjevača: Vesna Zmijanac je uništila Ninu, dovela ga do propasti i pobjegla!

Sandra Rešić, učesnica “Zadruge 4” i kćerka poznatog pjevača Nina Rešića, otkrila je dugo čuvanu tajnu zbog čega ne podnosi folk zvijezdu Vesnu Zmijanac.

Nasljednica nekada najveće muške folk zvijezde na domaćoj estradi godinama u sebi nosi gorčinu i tugu zbog svega što su pjevači uradili njenom tati i kako su ga doveli do ruba propasti. Iako su devedesetih, u zenitu njegove slave, svi bili uz njega, dvijehiljaditih, kada je posrnuo, većina ga se naprasno odrekla i pravili su se da ga ne poznaju. On je tonuo sve dublje, a oni su ga dodatno gurali u sunovrat. Sandra ima poseban pik na estradnu zvijezdu Vesnu Zmijanac, koja je s njenim ocem imala turbulentnu ljubavnu vezu devedesetih godina, za koju smatra da je uništila Nina.

 

– Ninina najveća estradna ljubav i, generalno, ljubav njegovog života bila je Vesna Zmijanac. Njih dvoje su počeli da se viđaju polovinom devedesetih. Sve je počelo kao avantura, a onda se pretvorilo u pravu ljubav. On je odlijepio za već zrelom Vesnom. Ona je tada bila vrh vrhova. Sandra kaže da je tata tada sve zapostavio zbog nje. Ona je bila tinejdžerka, ali tatu tada nije viđala mjesecima. Šuškalo se da je u vezi sa Vesnom, novine su pisale, a sve je to dolazilo do nje. Djeca su je zezala. Elem, ta veza između Nina i Vesne bila je turbulentna. Oni su bili kao ludaci kada su bili zajedno. I dalje se sjećam jedne turneje. Bilo je tada mnogo pjevača i ja sam bila svjedok svih njihovih gluposti i skandala. Vozili su nas tada kombijem. Nino i Vesna su u ranim časovima već bili pijani. Dok su svi čekali da se krene, oni su se zagrljeni teturali, kasneći na polazak. Onda su se naočigled svih nas hvatali i ljubakali u kombiju – kaže za Srpski telegraf pjevačica iz “Granda” koja je željela da bude anonimna i dodaje da je Sandra znala za sve ove stvari, zato je njen odnos sa ocem bio poljuljan.

 

– Ljudi, Vesna i Nino su pravili haos po kafanama, ona je bila posesivna, nije dala nikome da ga pogleda. Znali su da osvanu u kafani, a onda su ujutru znale da lete i piksle, čaše i flaše. Gađali su jedno drugo, tukli se. Vesna mu jednom umalo nije polupala glavu pepeljarom. Rešić je tada živio na Banovom brdu, imao je prelijep stan. Negdje u blizini ondašnjeg restorana “Stara trešnja”, tu su bili zaključani po nekoliko dana. Samo njih dvoje, alkohol i ko zna šta još. Zvali su još jednu pjevačicu, ali ona nije htjela da dođe. Ta ljubav je bila fatalna. Nino je sve zapostavio zbog nje. I kćerku Sandru i posao i pjesme. Vesna je postojala za njega. Kada ga je izgustirala i željela da prestane sa tom vezom i smiri se od alkoholisanja, nestala je. Pobjegla je, a njega ostavila slomljenog srca. On je plakao i pio zbog nje svaki dan. Tu mu se već nazirao kraj. Toliko su se trovali alkoholom da to nije bilo humano – priča pjevačica kojoj se povjerila Sandra prije izvjesnog vremena i odala zašto ne može da smisli legendu Vesnu Zmijanac:

 

 

– Tata je trunuo, alkohol ga je pojeo. Vesna ga je samo iskoristila i nestala. Šutnula ga je kao posljednje g.vno. Zvao ju je, trebala mu je pomoć. Nikada mu se nije javila. Izbrisala ga je iz života. Niko ne zna zašto. To je dopriijnelo da se on još više propije i ode u propast. Ona je 2000. izbacila autobiografsku knjigu “Kad zamirišu jorgovani”, ali o Ninu u knjizi nema ni slova, dok se razni Kurta i Murta tuda provlače. Izbrisala ga je kao gumicom. Kao sramotu, koje ne želi da se sjeća. Iako je on bio njena fatalna ljubav, naprasno ga nije bilo na stranicama njene biografije. Svi su bili šokirani, cijela estrada. Niko ne zna zašto je ispala tako zla prema njemu, zašto ga se stidjela. Vesna je mog oca navukla na alkohol, zbog nje je lokao kao lud. Da nisu bili zajedno, ne bi on otišao tako brzo. Ona ga je upropastila, dovela do dna. Zajedno su pili za dvije kafane. On je, eto, podlegao. Sve ga je kasnije sustiglo. Ona je otišla na Bukulju. Odvikla se od pijančenja, počela da živi normalan život. Kada je pitao za nju na samrti, nije željela da se javi. Tako mu je trebala. Volio ju je do kraja – rekla je Sandra pjevačici koja je bila svjedok ljubavi i propasti Vesne i Nina.

 

 

.

.

.

.

.

.

 

 

(Ekskluziva.ba)

Džanan Musa obišao Bosansku dolinu piramida: Ovo je pozitivna priča koju ću i ja promovirati

Gucci prodaje poderane najlonke, cijena prava “sitnica”