in ,

SULUDA TEORIJA ZAVJERE Zašto Amerika mrzi Srbiju, a voli Albance?

Majka prvog američkog predsjednika i oca SAD, Džordža Vašingtona bila je Albanka iz Peći, dakle sa Kosova. Vašington je ostavio pismo, svojevrsnu oporuku, u kojem traži od svojih nasljednika da zaštite Albance u budućnosti na sve moguće načine, piše Espreso.rs.
Da li vam ovo zvuči dovoljno bombastično? Ova činjenica objašnjava mnoge stvari a naročito odnos Amerikanaca prema Srbiji i favorizovanje Albanaca na međunarodnom planu. To, u krajnjoj liniji, objašnjava i kako su Albanci sa Kosova došli do međunarodno priznate države, zar ne?

Odakle ova teorija? Od vrlo “verodostojne” institucije. Švajcarske!

Institut za biohemiju i genetiku sa sjedištem u švajcarskom Šafhauzenu objavio je rezultate genetskog istraživanja svjetskih lidera i poznatih istorijskih ličnosti, koji bacaju novo svjetlo na globalne istorijske događaje, ali i nude odgovore na mnoge političke misterije iz prošlosti. Srbiji je, očito, posebno interesantno otkriće da je predsjednik SAD, “otac nacije” kako ga zovu, Džordž Vašington poreklom Albanac!

Institut je istraživao uzorke Vašingtonovog DNK i zaključio da je nakadašnji predsednik najmoćnije zemlje svijeta, čovjek koji je vodio Amerikance u borbi protiv oslobođenja od Britanaca, pedeset odsto Albanac, što praktično znači da mu je jedan od roditelja stopostotni Albanac.

Švajcarci nisu htjeli da ulaze u detalje svog otkrića, ali su mediji odmah sproveli istraživanje među poznatim genetičarima i lingvistima i tako došli do preciznijih podataka o korijenima američkog predsednika.

Džordž Vašington bio je američki politički i vojni lider pd 1775 do 1799. godine. Pomogao je u oslobođenju Amerikanaca od britanske Krune, bio rodonačelnik čuvenog američkog Ustava i uveo političku praksu na kojoj se i dan danas temelji rad Bijele kuće.

Čuveni lingvista Albert Miko sa Univerziteta Berkli, u razgovoru s novinarem Rojtersa, rekao je da postoje brojni vjerodostojni dokazi da je Vašingotonova majka zaista bila Albanka.

– Džordž Vašington je bio sin Augustina Vašingtona i Meri Bel Vašington. Meri se zapravo zvala Marija Bala, a roditelji su joj iz Peći, na današnjem Kosovu. Marija je rođena u Lajvliju, Virdžinija, 1708. godine, ali njeni roditelji su se doselili u SAD dve godine ranije nakon dugačkog puta brodom. Put je započeo u Raguzi, današnjem Dubrovniku, i vodio ih je preko Britanije do obećane zemlje. Istorijat putovanja Vašingtonovog dede i babe od Kosova do Amerike opisan je u biografiji Meri Bel Vašington iz pera Virdžinije Karmajkl. Postoji čak glasina da su njeni roditelji iz sela Sinik, što je vjerovatno pogrešno zabeleženo ime sela Isnić (Istinići), najmnogoljudnije selo u opštni Dečane – ispričao je Miko, koji kaže da su ove činjenice dugo bile skrivane u fijokama Bijele kuće i da je pominjanje Vašingtonovih albanskih korijena dozvoljena tek od skora, nakon što je to odobrio Nacionalni savet za bezbjednost.

Čak i američki mediji kažu da ova otkrića bacaju novu svjetlost na određene aspekte američkog angažovanja na Kosovu i generalnu podršku Albancima.

To potvrđuje, vrlo direktno, poznati američki novinar i pisac Karl Vudvord, autor nekoliko vrlo čitanih i cijenjenih dokumentarnih knjiga o američkim predsjednicima i priča iz Bijele kuće. On kaže da je istražujući dokumentaciju za svoju knjigu o Klintonu, koja je 2004. godine izašla pod imenom “Clinton House” (kovanica od Klintona i Bele kuće), pronašao zvanično pismo Džordža Vašingtona o Albancima upućeno budućim američkim predsjednicima!

– Sjećam se da sam pokazao kopiju tog pisma Klintonu u jednom od naših mnogih intervjua vezanih za knjigu, a on mi je rekao: “Vidi, Karle, već sam ga čitao. Da ga nisam vidio, Bog sveti zna da li bi intervenisali na Kosovu” – prisjetio se Vudvord, inače dobitnik Pulicerove nagrade, čovjek koji je zajedno sa Karlom Bernstinom razotkrio “Aferu Votergejt” koja je dovela do smjene Ričarda Niksona.

On je rekao i da je Vašingotonovo pismo namerno izostavio iz knjige o Klintonu jer sprema posebnu knjigu o Vašingtonu i njegovim albanskim korijenima. Kaže i da već ima sprema naslov – knjiga će se zvati “Albanci sa Kosova koji su stvorili Sjedinjene američke države” ili “Džordž Vašington – prvi Albanac u Bijeloj kući”.

Otac kćerku natjerao da pješači osam kilometara do škole kako bi je naučio lekciju

MASKE SU PALE Dodik uzvratio uslugu SDA, grobari države ponovo udruženi!