in ,

Tuga i čemer! Pogledajte šta je ostalo nakon požara na pijaci Arizona

Požar, koji je noćas izbio na pijaci Arizona na području općine Gradačac, (uglavnom) je ugašen, ali na terenu je i dalje određeni broj vatrogasaca, koji su tu kako bi intervenisali ukoliko bi vatra negdje počela da tinja, potvrdio je Izudin Šaić, portparol MUP-a TK-a.

Naime, požar je bio lokalizovan, ali vatra se pojavila na nekoliko mjesta, tako da vatrogasci i dalje dežuraju na pijaci Arizona. Na mjestu događaja su i pripadnici policije, a sprema se i uviđajna ekipa, piše Oslobođenje.
– Uviđajna ekipa sastavljena od pripadnika iz Odjela krim-policije MUP-a TK-a i inspektora protupožarne zaštite izaći će na teren, kazao nam je Šarić, te dodao da će tek po dolasku na mjesto događaja ustanoviti kakva je situacija te da li je moguće početi sa obavljanjem uviđaja.

Kako smo već objavili, u požaru je izbio oko tri sata poslije ponoći, pričinjena je ogromna materijalna šteta.

Kako se moglo saznati, izgorjelo je 90-ak objekata u centralom dijelu pijace, a u gašenju vatre učestvovali su vatrogasci iz Gradačca, Srebrnika, Brčkog…

– Kada pogledam snimke koje su ljudi postavljali vidi se koliko smo slabo opremljeni kako nas je malo – da jedan vatrogasac na mlaznici stoji sam. Par vatrogasaca gase toliku pijacu… Mlaznica koja se koristi za pranje kruga jer nizašta drug nije… žalosno i tužno. Našim kolegama želim brz oporavak od naporne intervencije…”, jedan je od postova objavljenih jutros na Facebooku.

Građani OPREZ! BiH se širi ozbiljna prevara, možda ste i vi već NA UDARU!

Prava havarija: Srušili se Facebook, Instagram i WhatsApp!