in , ,

“Zemljotres u martu uništio nam je stan u Zagrebu, preselili smo nakon toga, a danas smo ostali i bez kuće’

Dva zemljotresa – dvije katastrofe. Ova porodica ostala je bez svega…

Porodici Vertl stan u Gundulićevoj ulici u Zagrebu potpuno je uništen nakon razornog zemljotresa u martu, a zbog čega su preselili u kuću u Glini nadomak Siska.

Današnje podrhtavanje tla od 5.0 prema Richteru s epicentrom kod Petrinje uništio im je i tu kuću koja je služila kao sklonište nakon katastrofe koju su prošli u Zagrebu.

“Bez riječi smo, ovo je katastrofa. Odmah smo nakon zagrebačkog zemljotresa došli smo u Glinu jer je stan bio potpuno uništen. Ovdje se dogodila identična situacija”, kazala je kroz suze Ljiljana Vertl.

“Ne znam šta da kažem, morat ćemo krenuti iz početka. Kuća je uništena. Nemamo gdje…”, govori shrvani bračni par.

Njena potresna priča objavljena je na Facebook stranici koja se bavi humanitarnim radom “Ljudi za ljude” i možete je pogledati u prilogu:

Vezani tekst: POTRESNO Pogledajte kako je 4.200 pilića na farmi u Hrvatskoj reagovalo na strahovit zemljotres!

Dva jača zemljotresa s epicentrom 5 km jugoistočno od Petrinje dogodila su se u 6.49 i 6.51 sati. Magnitude zemljotresa iznosile su 4.7 i 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VII i VI stepeni EMS ljestvice, stoji u saopštenju Seizmološke službe.

Zemljotres jačine 5.2 stepeni po Richterovoj skali koji je lociran nadomak Zagreba – probudio je i brojne građane Bosne i Hercegovine, one koji žive na krajnjem sjeverozapadu BiH, ali i drugih dijelova.

Izet Hajrović i njegova supruga Lejla nezadovoljni hotelom u Švicarskoj: Najgora usluga…

Aleksandar Vučić zaprepastio javnost: “Prioritet Srbije je da sačuva mir i stabilnost u regiji”