DETALJI TRAGIČNE POGIBIJE U DOBOJU Policija upozorava građane da prilikom korištenja otvorenog plamena budu krajnje oprezni

PU Doboj apeluje na građane da prilikom paljenja niskog rastinja na zemljišnim parcelama ili korištenja otvorenog plamena i lako zapaljivih materija budu krajnje oprezni, kako bi se izbjegli ovakvi tragični događaji.

Osamdesetjednogodišnji LJ. S. poginuo je jučer u požaru koji je izbio kod Doboja, a nakon što je paljenje niskog rastinja izmaklo kontroli.
Nesreća se dogodila u mjestu Prnjavor Mali, a kada je LJ. S. na svojoj parceli palio korov. Vatrena stihija se naglo proširila, a nesretni starac je preminuo.

Požar su lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj. Pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštava Doboj, policajci iz Doboja zajedno sa inspektorom za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara PU Doboj i u prisustvu doktora mrtvozornika Doma zdravlja Doboj, izvršili su uviđaj na mjestu događaja.

Policijska uprava Doboj ponovo apeluje na građane da prilikom paljenja niskog rastinja na zemljišnim parcelama ili korištenja otvorenog plamena i lako zapaljivih materija budu krajnje oprezni, kako bi se izbjegli ovakvi tragični događaji.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.