in ,

Djecu u Srbiji uče ratovati, pogledajte snimak koji je sve zgrozio

U Srbiji je prije nekoliko dana na Zlatiboru otvoren prvi “omladinsko-patriotski” vojni kamp za djecu.

Kamp koji traje od 9. do 18. augusta organiziraju srpski ratni veterani uz podršku i pomoć lokalne općine, a u njemu sudjeluje deset djevojčica i 34 dječaka.

Najmlađi među njima imaju 12 godina.

Organizatori navode kako su kamp osnovali prema uzoru na slične kampove u Rusiji. Djecu osim vojnih vještina uče i srpskoj “duhovnoj, nacionalnoj i vojnoj” povijesti i kulturi, a družit će se i sa srpskim i ruskim ratnim veteranima.

Snimak iz “omladinsko-patriotskog kampa” pokazuje djecu koja trčkaraju s puškama prelazeći prepreke dok ih obučavaju instruktori.

“Htjeli smo obogatiti njihovo znanje s historisjkim činjenicama. Imali smo razna predavanja o povijesti srpske vojske, o povijesti rusko-srpskog prijateljstva. Puno smo radili na fizičkom odgoju, da djeca steknu kondiciju, da vježbaju. Učili smo i borilačke vještine i preživljavanje u prirodi”, ispričao je Željko Vukelić iz Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije – prenosi Index.

No iako se pokušava predstaviti kao kamp izviđača, na snimkama se vidi da u tom kampu djeca zapravo uče vještine ratovanja.

O ovom su kampu već pisali srpski mediji navodeći da će u njemu djeca učiti rukovati snajperima, puškama i noževima.

SNimak pogledajte ovdje.

AKCIJA MANIJAK Policija u jednom gradu uhapsila sedam osoba

SDA objavila žestoko saopćenje i uputila poruku predstavnicima bosanskih Srba