Džemat Rosenheim, pojam napretka Bošnjaka i razvoja islama u Rosenheimu

Džemat Rosenheim, pojam napretka Bošnjaka i razvoja islama u Rosenheimu

Posljednje Vijesti

U mnogim džematima prosječan vjernik koji godinama dolazi u džamiju ne zna pravilno proučiti Fatihu i razlikovati namaski farz od rukovanja pri izlasku iz džamije. U ambijentu potpune duhovne dezorijentiranosti jednog dzemata potreba za radom, zalaganjem i napretkom je minimalna, prenosi portal Džemata iz Rosenheima.

Imajući u vidu pomenute negativne opasnosti i potrebu za spriječavanjem nastanka duhovne dezorijentiranosti, dzemat Bosnjacka Zajednica Rosenheim sigurnim koracima ide Allahovim dz.s. putem u osiguranu vjersku buducnost Bosnjaka Rosenheima.

Primjer dobre prakse su svakodnevne aktivnosti dzemata, iskren angazman tri imama, nesebican rad upravnog odbora, konstruktivnost roditeljskog vijeca ali i angazman omladinske sekcije i grupe hanume Bosnjacke Rosenheim.

Konstantan priliv novih clanova, pokazatelj je da su Bosnjaci Rosenheima shvatili poruku koju je Allah dz.s preko svoga miljenika Muhammeda s.a.v.s poslao covjecanstvu i indikator je ubjedjenosti u ispravnost rada nasega dzemata. Imajuci u vidu pomenutu sa sigurnoscu mozemo konstatovati da broj clanova konstanto raste i da ce uskoro uz Allahovu dz.s pomoc preci cilj koji je upravni odbor zelio ostvariti do kraja prve polovine 2018 godine, a to je 200 clanova dzemata.

Pod motom „U jedinstvu je snaga“ nas dzemat aktivno osigurava kako danasnjicu tako i sutrasnjicu bosnjackog jedinstva i islama u gradu Rosenheim. Posjetite nas, uvjerite se i postanite dio napretka, prenosi portal.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.