Iznenadna posjeta: Šta je Milorad Dodik danas radio u Doboju?
Novoizabrani član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik sastao se danas sa gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem (SDS).

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović rekao je da samo jedinstveni i složni mogu postići bolje rezultate. On je kazao da je Dodik izgubio izbore u Doboju iako je najviše pomagao ovom gradu.

“Moramo dati glasove onim ljudima koji pomažu Doboju, a ne onim koji samo govore. Spreman sam da s Dodikom radim u narednom periodu. Dodik ima veliku energiju i mislim da će to iskoristit i ljudi u Sarajevu kako bi se učinilo dobro za sve građane”, rekao je Petrović.

Na pitanje da li je njegova podrška Dodiku neupitna, Petrović je kazao da postoji odluka Gradskog odbora SDS-a u Doboju, nakon čega je pozvao da se izvrši pritisak i na Glavni odbor SDS-a.
“Mi predstavljamo sve građane RS-a. Svima želimo dobro. Ne radimo na štetu Bošnjaka i Hrvata. To je neupitna podrška i u NSRS-u i Parlamentarnoj skupštini BiH. Dodik je pokazao da voli Doboj i ja cijenim samo rad. Ovo što Dodik radi, tolikom snagom, malo-malo dođe u Doboj. Ja znam da boli istina, ali to je tako”, kazao je Petrović.

Upitan da prokomentariše spekulacije da će on biti novi predsjednik SDS-a, Petrović je rekao da postoji Glavni odbor SDS-a i da on donosi odluke, a da spekulacije ne želi komentarisati.

“Čestitao sam Dodiku jer je odmah pozvao na jedinstvo i slogu. Rekao je da neće raditi protiv interesa ni Bošnjaka, a ni Srba. Čovjek je jednostavno pobijedio. Cvijanović je također pobjedila. Izgubili smo i uredu. Hajde da radimo dalje za dobrobit svih građana”, rekao je Petrović – prenio je Klix.

Dodik je rekao kako je Doboj strateško mjesto u RS-u najavljujući otvaranje bolnice u ovom gradu, uređenje korita rijeke Bosne, ali i opskrbljavanje grada novom rasvjetom. On je rekao da će u institucijama BiH predložiti ukidanje Zakona o javnim nabavkama BiH jer je to leglo korupcije u BiH.
“Doboj je izgradnjom autoputa postao zanačajno središte. Razumio sam da će Petrović s nama djelovati zajedno na nivou BiH, kao i dva zastupnika iz Doboja u NSRS-u”, rekao je Dodik.