in ,

Je li se ovako izražava jedan predsjednik?! Milanović poručio “hejterima”: “Ovo je tek početak, velika pusa!”

Hrvatski predjednik Zoran Milanović obrazložio je sovoju odluku da se ne pojavi na konstituirajućoj sjednici Hrvatskog sabora u srijedu.

– Samo da pojasnim neke stvari u vezi s konstituirajućom sjednicom našeg Sabora: Razlog da ne dođem na sjednicu nalazi se isključivo u domeni mojeg shvaćanja uloge i položaja Hrvatskog sabora – položaja neovisnosti o Predsjedniku. To je sve i to je, ujedno, i afirmativno i dobronamjerno prema Saboru – napisao je na Facebooku Milanović.

Zatim je nastavio:- Čitam kako su do sada ‘svi predsjednici dolazili’ i kako je ‘ovo prvi put da predsjednik ne dolazi’. Točno. Tuđman je dolazio i čvrsto stranački nadzirao rad Sabora, često i izvan i iznad okvira tadašnjih (velikih) ustavnih ovlasti predsjednika. Predsjednici/a Mesić, Josipović i Grabar Kitarović su dolazili iz svojih razloga, u koje ovdje ne ulazim, ali vjerujem da su bili dobronamjerni. Moj stav je različit – smatra Milanović. Govorio je i o protokolu.

– Nešto i o ‘mističnom otajstvu’ tzv. protokola. Protokol je prije svega inertni niz ponavljanja određenih radnji. Radnji koje mogu imati dublje simbolično značenje ili pak predstavljati puku klajnburgersku rutinu. Radnji dobrih, manje dobrih, a ponekad i priglupih. Protokol nije prirodni zakon, npr. zakon aerodinamike, koji moraš striktno slijediti ili, u protivnom, doslovno propadaš. Protokol ne kreiraju ‘stručnjaci’ i ‘piarovci’. Protokol stvaraju institucije – napisao je.

Ponovio je da je izabran voljom građana.- Ovo je tek početak. Bit će još promjena. Na kraju, veeelika pusa svim hejterima. Najveća pusa lažnim analitičarima, redom osobno ugrađenim u sitne poslovne aranžmane s vlašću. Oni me vjerno prate već desetljeće i po.Da parafraziram N. Buharina: na pobjedničkoj zastavi koju vijorim kap je i njihovog znoja – zaključio je Milanović na Facebooku.

ŠOK! Kanye West otkrio mračnu tajnu koju su on i Kim krili jako dugo

SAMO NAM JE JOŠ OVO TREBALO Osim korone pojavila se još jedna SMRTONOSNA bolest! I ona je prešla sa životinje na čovjeka…