Ovo je 19-godišnja Sarajka koja je dvojicu muškarca mučila u stanu

Crna hronika Posljednje

Arabela Avdić (19), koja je uhapšena u akciji “Lipa”, bit će zadržana 24 sata, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

– Uhapšena 19-godišnjakinja osumnjičena je za krivična djela nanošenje teške tjelesne povrede, protupravno lišenje slobode i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Bit će zadržan 24 sata i nakon što je u tom zakonskom roku ispita postupajuća tužiteljica, odlučit će o daljnjim mjerama – kazala je portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Dodala je da je osumnjičena djevojka u maju ove godine u stanu u naselju Alipašino Polje protuzakonito postupala, tačnije, ograničila je slobodu kretanja dvojici muškaraca, potom ih je udarala šakama i nogama i nanosila im povrede nožem.

Prilikom prilikom pretresa stana koji koristi na području sarajevske Općine Novi Grad pronađeni su heroin, amfetamin, kanabis, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Arabela Avdić je hapšena i u decembru prošle godine zajedno sa 25-godišnjim Semirom Zornićem zbog sumnje da su pokušali provaliti u Konzum na Koševskom Brdu.

Policija je, naime, nakon prijave da neko pokušava provaliti u prodavnicu izašla na mjesto događaja i zatekla provalnički par na djelu. U blizini je nađen i Renault Scenic, kojim su se dovezli, a koji je, kako se ispostavilo, ukraden na području Ilidže. U tom automobilu nađeno je 14 paketića marihuane i paketić spida, a Avdić je rekla da je droga njena. Istrgom je utvrđeno da je Zornić Renault ukrao u ilidžanskom naselju Otes početkom novembra. Nakon saslušanja u policiji, njih dvoje su tada, uz prijave zbog teške krađe, pokušaja teške krađe, te posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, predati Tužilaštvu.

Ali, ona je ubrzo puštena na slobodu jer je Općinski sud prihvatio prijedlog odbrane, a Zorniću je određen jednomjesečni pritvor.

Leave your vote