Pacijenti satima čekaju na kiši: Ljekari tvrde da nije do njih, pa dolazi do okršaja

Nekoliko dana isti prizori ispred sarajevskih domova zdravlja. Kolona pacijenata na rubu živaca čekaju satima na pregled. Jučer je zbog nezadovoljstva ispred Doma zdravlja Vrazova došlo i do verbalnog okršaja između pacijenata i medicinskog osoblja.

Situacija nije bolja ni danas. Čitatelj nam šalje fotografije prizora ispred Doma zdravlja Varazova. Od ranih jutarnjih sati, na kiši pacijenti stoje u redu za pregled. Verbalnih sukoba i tenzija nema, bar za sada.

Sa druge strane ljekari podsjećaju da im nije lako jer ih nema dovoljno, ali i da je problem što pacijenti dolaze u šest ujutro kako bi zauzeli red, a ambulante s radom počinju u 7:30 sati.

Iz domova zdravlja kazali su da je tačno da postoji problem u telefonskoj komunikaciji za pacijente koji se liječe od kuće i na taj način pokušavaju doći do porodičnog ljekara i bitnih odgovara, ali da je to zbog toga što porodični ljekari imaju veliki broj pacijenata i ne stižu se javiti. Predloženo je da se formira centrala i zaduže osobe koje bi se javljale pacijentima i davale potrebne odgovore kako bi pacijenti bili smireniji.

 

(Oslobođenje)

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.