Pijani nasilnici napravili haos u Bijeljini: Demolirali kafić, a zatim prijetili da će zapaliti benzinsku pumpu

Crna hronika

Razbijali inventar

Prema nezvaničnim informacijama, 20-godišnji Alen Ahmetović i njegov maloljetni poznanik su pokušali da zapale benzinsku pumpu.

– Na svu sreću, radnici su nakon kraćeg naguravanja uspjeli da savladaju dvojicu nasilnika te ih zadrže do dolaska policije i tako spriječe tragediju, kaže izvor blizak policiji i dodaje da su obojica osumnjičenih prilikom hapšenja bili pijani. Ahmetović je, kako saznajemo, u krvi imao 1,74 promila alkohola u organizmu, dok je kod maloljetnika utvrđena koncentracija od 1,26 promila alkohola.

– Osumnjičeni su prije incidenta na pumpi bili u kafiću preko puta gdje su pili, a potom napali vlasnika i polupali sav inventar. Vlasnik kafića je ispričao policajcima da ga je jedan od napadača udario, te da je potom zajedno sa svojim saučesnikom počeo da lupa. Potom su porazbijali inventar i otišli na benzinsku pumpu, gdje je jedan od njih prijetio da će sve zapaliti, dodaje sagovornik iz PU Bijeljina.

Ispitivanje maloljetnika

Haos koji se dešavao na benzinskoj snimile su i kamere videonadzora, a policija je izuzela ove snimke. Uviđaj su obavili pripadnici PU Bijeljina, a o svemu je upoznato i tamošnje Tužilaštvo, kojem su podneseni izvještaji protiv Ahmetovića i njegovog saučesnika zbog izazivanja opće opasnosti, ugrožavanja sigurnosti, nanošenja povreda, te oštećenja i oduzimanja tuđe stvari. U policiji navode da je maloljetnik ispitan u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

(Slobodna Bosna)

Leave your vote