Pogledajte žestoku svađu boraca ispred Parlamenta u Sarajevu! (VIDEO)

Pogledajte žestoku svađu boraca ispred Parlamenta u Sarajevu! (VIDEO)

Vijesti

Bivši borci ponovo su se danas okupili ispred zgrade Parlamenta Federacije.

U jednom trenutku među okupljenim demonstratima dogodila se žestoka svađa. Naime, jedna grupa boraca optužila je drugu da im je cilj da ruše SDA.

“Sad pokušavaju da zarate nas, vojnike, evo dovode skupine nekakve koji su protiv nas definitivno, jer da je s nama – bio bi i s nama u kampu. Tražimo naša tri osnovna zahtjeva, oni traže ponovo nekakva formiranja udruženja, nama ne trebaju više ta udruženja i krađa novca kroz udruženja. Nama treba da se objavi jedinstveni registar, da se zna koliko je boraca bilo, nama treba da se ukine 1600 udruženja koja peru i kradu novac”, izjavio je bivši borac Nurija Hodžić iz Zavidovića.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YLI7erW_nIw]

Borci ili politika?

Podsjetimo, u medijima se već nekoliko mjeseci vodi polemika ko stoji iza protesta. Društvene mreže žestoko optužuju SBB i Fahrudina Radončića, a primjetan je i snažan uticaj politike SDA na brojne novootvorene portale u BiH. Političkih prepucavanja, raznoraznih huškanja, potpirivanja vatre nikako ne nedostaje.

Nakon današnjih dešavanja itekako se može utvrditi da su predizborni politički sukobi u BiH i više nego sumnjivi. Jedno je sigurno, situacija ne može biti komplikovanija, obični građani i dalje šute, a u oktobru će, po svemu sudeći, ponovo glasati po starom.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.