PUKAO MU FILM Komšić burno reagovao zbog “Putinovog čovjeka” u BiH!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocijenio je krajnje diplomatski neprimjerenim istup ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova tokom njegovog gostovanja u emisiji Dan uživo na N1, te je izrazio zabrinutost ambasadorovim pokušajem diskreditacije novinara Avde Avdića.

Komšić je za N1 naveo da je razočaravajuća činjenica da ambasador Ivancov na posve nediplomatski način vrši svojevrstan pritisak na medije u Bosni i Hercegovini, dodajući da osim toga takav politički govor duboko zalazi u sferu miješanja u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine kazao je da afera “Potkivanje” mora biti istražene do kraja, te da mediji imaju demokratsko pravo da javnost informišu o pomenutom slučaju.

“Bilo kakvi politički i diplomatski pritisci na medije sa ciljem banalizacije ovako krupnog problema za našu državu i društvo neće doprinijeti stvaranju ambijenta koji u konačnici ima za cilj vraćanje poljuljanog povjerenja u instituciju Visokog sudskog i tužilačkog vijeća”, zaključio je Komšić.