Slučaj „Znaš li ti ko smo mi”: Mladi policajac koji je uhapsio supruga tužiteljice vraćen na posao

Vijesti

Protiv mladog tuzlanskog policajca Tarika Omerovića (24) obustavljena je istraga te je vraćen na posao, potvrdila nam je njegova advokatica Tatjana Savić.

Ovaj slučaj podigao je veliku buru u javnosti, te je izazvao polemiku da li slovo zakona važi isto za sve.

Naime, ova pripadnik MUP-a TK je obavljajući redovne poslove i zadatke, odnosno patroliranje zaustavio automobil u kojem je bio Mujaga Begić, sa suprugom Mirzetom koja je inače i zamjenice glavnog tužioca tužilaštva tuzlanskog kantona.

 

Saobraćajna kontrola

Nakon zaustavljanja vozila u kojem su se Begići nalazili zbog rutinske kontrole oni su mu se obratili riječima: “Znaš li ti ko smo mi!?”

Savić: Dokazana nevinost klijenta

Savić: Dokazana nevinost klijenta

 

Mujaga je zbog naročito drskog ponašanja i omalovažavanja policijskog službenika uhapšen i odveden u Policijsku stanicu. Nakon toga tužiteljica Begić mladog policajca i njegovog kolegu je prijavila Federalnoj upravi policije te su ubrzo i uhapšeni. Teretili su ga za krivična djela zlostavljanje u službi i protivpravo lišenje slobode,

 

Trpio pritisak

Omerovićev kolega je ubrzo pušten i u predmetu je imao status svjedoka, iako je tokom postupka prema riječima njegove porodice trpio pritiske.

Nedugo nakon toga policijski sindikat se oglasio te je pružio podršku policajcu Omeroviću koji je bio suspendovan. Tužilaštvo je čak zatražilo i njegovo zatvaranje ali je sud taj prijedlog odbio kao neutemeljen, a nakon osam mjeseci tužilaštvo je obustavilo istragu.

Leave your vote