Šta se dešava u Romi? Džeko ljut na saigrače

Sport
Mogla je Roma u duelu protiv Milana doći do tri boda u sudijskoj nadoknadi kada je Edin Džeko ušao u kazneni prostor na lijevoj strani i pokušao šutirati lijevom nogom.

Nije to bio baš dobar udarac i lopta je otišla pored gola. Umjesto slavlja Rome, stigao je gol na drugoj strani par minuta kasnije i „Rosonjeri“ su pobijedili sa 2:1.

Rijetki pokušaj
Međutim, taj pokušaj Džeke je jedan od rijetkih na ovog utakmici. Bh. napadač je bio potpuno odsječen, još drastičnije nego u utakmici prošlog kola kada je Roma igrala 3:3 sa Atalantom.

Zbog toga i ne čudi pisanje italijanskih medija prema kojima je Džeko teren na San Siru napustio jako nezdovoljan, a navodno je nešto i dobacio prema klupi.

Italijanski analitičari su iznenađeni taktikom Euzebija Di Frančeska (Eusebio Di Francesco) koji sada forsira igru sa Džekom i Patrikom Šikom (Patrick Shick) u vrhu napada. Ranije je Džeko sam bio isturen do je Šik igrao na krilu.

Nije lijepo
– Pogriješio sam s taktikom. Džeko i Šik igraju bolje kada su tri igrača u napadu, a Džeko je u samom vrhu – rekao je Di Frančesko, a zatim se osvrnuo i na Džekin odlazak sa terena po okončanju utakmice.

– Znam da je Džeko bio izuzetno ljut. Možda jer nije dobijao lopte onako kako je želio.

Utakmica nije bila lagana i razumijem napadače koji su frustrirani jer nisu dobijali lopte kako su to željeli, ali ne treba tako da se ponaša. To nije bio lijep gest od njega – naglasio je trener Rome.

Leave your vote