Vremenska prognoza za BiH: Spremite kapute, stiže snijeg

Na planinama će padati snijeg. Prijepodne u nizinama će padati kiša. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima, usljed pada temperature zraka, u nizinama u Bosni kiša će postupno prelaziti u susnježicu ili snijeg, koji će padati i tokom noći na utorak.

Bez snijega u sjevernim područjima Bosne. Od večernjih sati i tokom noći na utorak susnježica ili snijeg se prognoziraju na sjeveru i istoku Hercegovine.
S dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok umjerene jačine. U noći na utorak jačanje bure. Temperatura zraka između 6 i 15°C. Sa dolaskom padavina temperatura zraka u opadanju.

U utorak u jutarnjim satima snijeg ili susnježica, na jugu zemlje kiša. Bez padavina na području Krajine i sjevera Bosne. Do sredine dana prestanak padavina. U Hercegovini sredinom dana razvedravanje, a u Bosni smanjenje oblačnosti u večernjim satima.

U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura s olujnim udarima brzine do 70 km/h. Krajem dana bura će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i 6°C, a najviša dnevna između 2 i 10°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini prijepodne se očekuje novo naoblačenje sa zapada koje će usloviti nove padavine tokom noći na četvrtak. U nizinama kiša. Susnježica ili snijeg se prognoziraju iznad 700 metara nadmorske visine. Najniža jutarnja temperatura zraka između -6 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno veći dio dana. Padavine većinom prijepodne. U nizinama kiša. Susnježica ili snijeg iznad 700 metara nadmorske visine. Najniža jutarnja temperatura zraka između -1 i 6°C, a najviša dnevna između 4 i 10°C.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.