in

ZANIMLJIVA VIJEST IZ BEOGRADA: Vučić hvali BiH, Srbija nudi saradnju!

“Postoji mogućnost saradnje na regionalnom nivou i zajednička prodaja municije širom svijeta”, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Svaki napredak BiH je dobar i za nas, a spremni smo da kupimo granate iz Bugojna”, rekao je danas predsjednik Aleksandar Vučić povodom izjave Bakira Izetbegovića da je fabrika u Bugojnu napravila specijalne granate, “što je prijetnja svima koji ne misle dobro BiH”.

Vučić je istaknuo da je Srbija spremna na svaku vrstu saradnje, dodavši da postoji mogućnost saradnje na regionalnom nivou i zajednička prodaja municije širom svijeta.

Vučić je na konferenciji za štampu naveo da je jutros dobio originalnu izjavu Izetbegovića i, ako je to oružje tako strahovito kako Izetbegović kaže, on to ne vidi kao prijetnju.

“Ako je to oružje strahovito, kako kažu, to ne vidim kao pretnju, već sam srećan zbog njih. Mi smo spremni da pogledamo i kupimo to oružje ako je tako strahovito”, kazao je Vučić.

Vučić je istaknuo da je Srbija spremna da sarađuje s fabrikom u Bugojnu, kao i s drugim fabrikama oružja u BiH.

“Svaki napredak BiH za nas je dobar, za razliku od njih koji vide u svemu pretnju i želju da sa nekim ratujemo. Mi nemamo problem s tim”, naglasio je Vučić.

Podsjećamo, čelnik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović prisustvovao je “demonstraciji nove granate koju proizvodi bugojanski BINAS” te je rekao kako je ”svaki napredak bh. namjenske industrije novi garant mira” te da će ”svi koji nemaju dobre namjere prema BiH, sada dobro razmisliti”.

Austrija ostaje “zaključana” još deset dana

Republika Srpska sve više liči na Sjevernu Koreju. Evo zašto