Zastrašujući obrat: Otkriveno ko je momak koji se predstavio kao nestali dječak!

Globus Posljednje

Osoba koja je tvrdila da je dječak Timmothy Pitzen iz Illinoisa koji je nestao prije osam godina, zapravo je odrasli muškarac i bivši zatvorenik, objavio je FBI.

Brian Michael Rini, 23, rekao je policiji u gradu Newportu u Kentuckyju da je pobjegao otmičarima te da je on Timmothy, koji bi danas imao 14 godina, što je nakratko probudilo nadu da je nestali dječak pronađen, rekao je glasnogovornik FBI-a Todd Lindgren.
Timmothy je zadnji put viđen kada je po njega u školu u zapadnom predgrađu Chicaga Aurori došla majka, koja je ubrzo nakon toga počinila samoubistvo.

Lindgren je rekao da je analiza DNA provedena u Dječjoj bolnici Cincinnati pokazala kako je osoba koja je tvrdila da je Timmothy zapravo Rini, koji je 7. marta pušten iz kaznionice Belmont gdje je služio 14-mjesečnu kaznu zbog pljačke i vandalizma.

Priča da je Timmothy možda pronađen proširila se vrlo brzo u srijedu, no policija je bila oprezna tokom cijele istrage, odbijajući komentirati slučaj sve dok ne bude gotova analiza DNA.

“Policija nije zaboravila, i neće zaboraviti Timmothyja, te se nadamo da ćemo ga jednoga dana vratiti njegovoj porodici”, priopćio je FBI nakon analize. “To, nažalost, neće biti danas.”

Pitzen je nestao u maju 2011. godine, u dobi od šest godina, nakon što je majka Amy Fry-Pitzen došla po njega u školu i odvela ga u zoološki vrt i vodeni park. Ubrzo nakon toga ubila se u motelskoj sobi ostavivši poruku zbog koje je, prema pisanju medija, dječakov nestanak obavijen tajnom.

“Tim je na sigurnom, s ljudima koji ga vole i koji će se brinuti o njemu”, napisala je u poruci koju je objavio ABC7 Chicago. “Nikad ga nećete pronaći”.

Leave your vote